Publicat: 19 Martie, 2019 - 13:49

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au marcat Ziua Mondială a Asistenţei Sociale oferindu-le flori angajaţilor Serviciului de "Prevenire Abandon Copil şi Familie", din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 5.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a declarat: "Le-am oferit flori în semn de apreciere pentru efortul depus pentru a veni în sprijinul semenilor, de multe ori, prestând chiar şi ore suplimentare. Nu este uşor să fii asistent social, dacă nu te implici sufleteşte, nu poţi fi asistent social! Este un loc de muncă aparte, un loc de muncă care schimbă destine. Exemplificând, mă refer la persoanele agresate fizic, copii abandonaţi sau familii rămase fără adăpost, care îşi găsesc un sprijin real în aceşti asistenţi. Cu o asemenea activitate rămâi conectat la cazurile care te marchează, chiar şi după orele de program. De altfel, aceste cazuri sociale sunt sprijinite de către ei, nu de puţine ori, chiar cu fonduri personale. Apreciez personalul Serviciului de "Prevenire Abandon Copil şi Familie"! Noi, voluntarii, am legat o adevărată relaţie de prietenie cu ei şi împreună am derulat foarte multe activităţi frumoase. Aceşti oameni reprezintă un model pentru fiecare dintre noi. Poate, nu este întâmplător faptul că, astăzi, de Ziua Mondială a Asistenţei Sociale este şi ziua de naştere a şefului Serviciului de "Prevenire Abandon Copil şi Familie", doamna Gabriela Marc, căreia îi urăm să rămână la fel de devotată semenilor şi un foarte bun profesionist. La mulţi ani frumoşi!"

Actiunea voluntarilor a fost organizata cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.

 

Tag-uri Geo: