Publicat: 6 Mai, 2012 - 16:58

Societatea Națională de Cruce Roșie din România  a organizat, Duminica, 6 Mai, în Parcul Circului din Capitala, mai multe activități pentru a marca Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, anul acesta manifestările purtând deviza ''Tineretul în mișcare''.
 
Evenimentul s-a inscris in efortul global al Miscarii Internationale a Crucii Rosii si Semilunii Rosii de a actiona si a sprijini comunitatea pentru a se pregati mai bine pentru dezastre si situatii de urgenta si pentru a consolida o cultura a non-violentei si pacii.
 
Copii, tineri si varstnici au vizitat cortul Crucii Rosii si celelalte zone de actiune din parc, pentru a-si masura valorile tensiunii arteriale sau ale glicemiei, pentru a asista la demonstratii de acordare a primului ajutor sau pentru a participa la jocuri si concursuri.
 
Voluntarii filialelor de Cruce Rosie din cele sase sectoare ale Capitalei au participat la demonstraţii de prim ajutor, au oferit pliante cu informaţii utile, au antrenat copiii si tinerii la jocuri si concursuri.
 
Copiii au putut desena pe asfalt sau pe panza,  au participat la o actiune de face painting a voluntarilor Crucii Rosii Romane si au primit baloane cu insemnele Crucii Rosii Romane sau baloane modelate in diferite forme.
 
Zeci de persoane si-au măsurat tensiunea şi glicemia in cortul Crucii Rosii.
 
De asemenea, a fost organizat un joc de rol -  Raid Cross - despre Dreptul International Umanitar.
 
“Prin voluntarii nostri tineri ne indeplinim misiunea ca Miscare Internationala.In Crucea Rosie Romana incurajam tinerii sa indeplineasca roluri de lideri pentru a ajuta mai mult si mai bine populatia vulnerabila. In Romania, tinerii voluntari au educat, din 2009 pana in prezent, peste 10.000 de elevi in privinta notiunilor de respect, solidaritate si umanitate, inspirandu-i sa fie un model pentru semenii lor”,  a declarat presedintele Crucii Rosii Romane, dna Mihaela Geoana.
 
O jumatate dintre cei 13 milioane de voluntari de pretutindeni ai Crucii Rosii si Semilunii Rosii sunt tineri. Crucea Rosie Romana contribuie cu 5.500 din aceasta cifra totala, iar Crucea Rosie si Semiluna Rosie recunosc valoarea imensa pe care acestia o aduc in comunitatile lor, ca lideri ai schimbarii pozitive.