Publicat: 14 Martie, 2014 - 12:40
Share
În cadrul proiectului, a fost lansat un numar de telefon unic: 021.9615

Vineri, 14.03.2014, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons celebreaza Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor prin organizarea evenimentului din cadrul Campaniei de educare si informare a consumatorilor in domeniul financiar bancar intitulata “Banii tai, dreptul tau! Fii informat!”, eveniment cu prilejul caruia este prezentata activitatea Centrului National de Consiliere si Consultanta a Consumatorilor in Domeniul FinanciarBancar de la data infiintarii acestuia si pana in prezent.

A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, a lansat, cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei, in data de 15.03.2013, Campania Nationala de Educare si Informare a Consumatorilor in Domeniul Financiar – Bancar, al carui obiectiv principal este cresterea nivelului de constientizare a consumatorilor romani cu privire la drepturile si obligatiile acestora in raport cu serviciile financiar - bancare, prin promovarea educarii si informarii cetatenilor cu ajutorul Centrului National de Consiliere si Consultanta a Consumatorilor in Domeniul Financiar – Bancar.

A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons va prezenta, in cadrul acestui eveniment, activitatea de consiliere si informare realizata de Centrul National de Consiliere si Consultanta a Consumatorilor in domeniul financiar – bancar si directiile de actiune viitoare in scopul modelarii constructive a mentalitatii cetateanului roman pentru transformarea acestuia dintr-un cetatean pasiv, intr-un cetatean european activ.

In cadrul proiectului, a fost lansat un numar de telefon unic - 021.9615, la care consumatorii pot suna pentru sesizari in domeniul financiar-bancar. La acest numar, in perioada 19 septembrie 2013 – 1 martie 2014, a fost inregistrat un numar de 6350 apeluri din partea consumatorilor interesati sa afle informatii necesare solutionarii alternative a disputelor in domeniul financiar – bancar.

Pe aceasta cale, A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons isi exprima intreaga consideratie fata de aceasta ocazie, care subliniaza inca o data importanta cunoasterii si protejarii drepturilor pe care cetatenii le au, in calitatea acestora de consumatori.

Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor reprezinta un prilej pentru a da dovada de solidaritate cu miscarea consumatorista globala, care are drept obiective respectarea si promovarea drepturilor legitime ale consumatorilor, in sensul preintampinarii eventualelor practici incorecte in relatia acestora cu profesionistii.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.