Publicat: 25 Septembrie, 2020 - 11:08
Share

"Transformarea sănătăţii globale" este tema Zilei Mondiale a Farmacistului din acest an, aţa cum a anunţat încă din luna martie, Federaţia Farmaceutică Internaţională (FIP).

În condiţiile în care ne confruntăm cu toţii cu provocările pandemiei COVID-19, această temă se încadrează în preocupările majore ale momentului, la nivel global.

Colegiul Farmaciştilor din România salută celebrarea Zilei Mondiale a Farmacistului, prilej cu care este oportun să evidenţieze faptul că şi farmaciştii din ţara noastră contribuie la crearea unei lumi în care toţi pacienţii să beneficieze de acces la medicamente şi tehnologii de sănătate de calitate, sigure şi eficiente.

Profesia de farmacist este una dintre profesiile cheie din domeniul sănătăţii, iar tema din acest an este o oportunitate de a comunica modul în care farmaciştii transformă sănătatea prin activitatea pe care o desfăşoară în multiple sectoare de profil, cum sunt: farmacia comunitară, farmacia de spital, laboratoarele de cercetare sau de analize medicale, industria farmaceutică şi cosmetică, farmacia clinică, şi nu în ultimul rând, autorităţile sistemului de sănătate publică.

Colegiul Farmaciştilor din România mulţumeşte tuturor membrilor săi care, de luni de zile, în contextul pandemic actual, lucrează neobosit pentru a opri răspândirea noului coronavirus şi pentru a se asigura că oamenii continuă să aibă acces la medicamentele de care au nevoie.
 

Tag-uri Institutii: