Publicat: 27 Martie, 2015 - 10:05
Share

'Ziua Mondială a Teatrului este un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. Teatrul este o sursă de divertisment și inspirație care are puterea de a uni diversele culturi și popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa și informă.' Mesaj Internațional 2010, Judi DENCH

Muzeul Municipiului București — Palatul Suțu, marchează Ziua Mondială a Teatrului (27 Martie 2015) cu piesa 'Vorbe, vorbe, vorbe' Spectacolul se va juca marți, 31 Martie, la ora 19:00 (Bulevardul Ion C. Brătianu nr. 2).

5 texte de Dumitru Solomon, Regia: Delia Nartea

Cu: Luminița Bucur, Oleg Apostol, Alexandru Șinca

Scenografia: Mirela Trăistaru

Proiectul Vorbe, vorbe, vorbe... s-a născut din dorința de a oferi unor tineri actori talentați — Luminița Bucur, Oleg Apostol și Alexandru Șinca — posibilitatea de a juca și de a se juca pe texte românești contemporane. Cele alese sunt 5 piese scurte de Dumitru Solomon: Coșmar, din volumul de schițe dramatice și piese într-un act Dispariția (București, Editura Pentru Literatură, 1967), Superbă, nevăzuta cămilă, Orient-Expres, Vorbe, vorbe, vorbe... și Joc, din volumul Socrate (București, Editura Eminescu, 1970).

'De ce aceste texte ? Simplu ! Au câte două personaje, au umor, finalul te surprinde, au un plan doi, replicile curg' (Delia Nartea).

O joacă, deci — puțin de-a metafizică, puțin de-a suprarealismul, puțin de-a absurdul. Amestecate cu farmec, ritm și chef de scenă. Ingrediente suficiente pentru a face un spectacol agreabil.

Preț bilet intrare 20 lei.

Programul stagiunii de teatru la Palatul Suțu:

Marți 31 martie ora 19 — 'Vorbe, vorbe, vorbe'

Marți 14 aprilie ora 19 — 'Hamlet II'

Marți 28 aprilie ora 19 — 'Două cuvinte'

Marți 5 mai ora 19 — 'Noaptea vrajbei noastre'