24 ianuarie 2022

Ziua Naţională a României sărbătorită la Mediaş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Primăria Municipiului Mediaş a pregătit un program care se va desfăşura la sediul municipalităţii şi în Piaţa Corneliu Coposu, în data de 1 Decembrie 2021.

Programul dedicat acestei zile va debuta în Sala Mică de Şedinţe, la ora 10:00, cu o masă rotundă pe tema Zilei Naţionale, la care vor participa istorici şi oameni de cultură.
În Piaţa Corneliu Coposu, manifestările vor începe la ora 11:00, cu prezentarea raportului şi trecerea în revistă a detaşamentelor, urmate de intonarea imnului naţional şi oficierea serviciului religios. Oficialităţile prezente la manifestare vor rosti apoi alocuţiuni şi vor transmite mesaje cu ocazia Zilei Naţionale. Evenimentul va continua cu ceremonialul depunerii de coroane la troiţa din Piaţa Corneliu Coposu.

În încheierea manifestărilor prilejuite de această importantă sărbătoare, în piaţa din faţa Primăriei va avea loc defilarea detaşamentelor militare, precum şi survolul aeronavelor de luptă aparţinând Bazei Aeriene 71 din Câmpia Turzii.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia COVID 19, programul pregătit în acest an nu va putea cuprinde tradiţionalul program artistic de muzică populară şi nici parada militară. Comunicat de presă – Primăria Municipiului Mediaş