Publicat: 14 Noiembrie, 2018 - 12:41
Share

Cu ocazia Zilei Naționale Fără Tutun - ştiut fiind faptul că fumatul reprezintă a doua cauză majoră de decese din lume -, specialiștii de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” le vor explica angajaţilor Primăriei Sectorului 2 care sunt efectele nocive ale acestui viciu asupra sănătăţii lor.
      Întâlnirea va avea loc mâine, joi, 15 noiembrie 2018, la ora 11.30 la Primăria Sectorului 2, situată strada Chiristigiilor numerele 11 – 13.
      Pe lângă prezentarea bolilor generate de fumat şi distribuirea de pliante, va avea loc şi o măsurare a nivelului de dioxid de carbon din aerul exhalat pe un lot de voluntari.
      Acţiunea vizează asigurarea sănătăţii angajaţilor Primăriei Sectorului 2 şi are loc în baza acordului de parteneriat încheiat între UAT Sector 2 și Direcţia de Sănătate Publică Bihor, la inițiativa consilierului local Ion Chiricuță.
      Deoarece fumatul este un factor de risc în bolile cardiovasculare, bolile respiratorii cronice și cancer, este nevoie de o cât mai intensă informare a populației privind pericolele la care se expun atât fumătorii activi, cât și cei pasivi. 
     Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie şi are ca scop sensibilizarea şi informarea populaţiei cu privire la efectele asociate fumatului.
 

Tag-uri Institutii: