Publicat: 4 Mai, 2014 - 09:16
Share

Consiliul de Mediere, autoritatea naţională de reglementare şi autorizare în domeniul medierii, organizează - în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău - Ziua Naţională a Mediatorului.
Cu toate că Ziua Naţională a Mediatorului este 4 mai, Consiliul de Mediere a decis ca anul acesta ea să fie celebrată concomitent cu Ziua Europei, în 9 mai, la Buzău, în sala Consiliului Judeţean Buzău (Bd. N. Bălcescu, nr. 48), între orele 9.00-19.00. Sloganul evenimentului este: "Împărtăşim aceleaşi valori, avem aceeaşi viziune - o societate a dialogului".

Dorin Bădulescu, preşedintele Consiliului de Mediere, a declarat: "Contextul actual european, tulburat de conflicte, face necesară afirmarea cât mai rapidă a medierii pe toate palierele sociale. Încordarea, nesiguranţa, sentimentul de insecuritate transformă societatea, împingând-o spre intoleranţă şi lipsă de omenie. Valorile şi viziunile europene corespund valorilor medierii în general şi a celei româneşti în special. Practic, putem spune că România deţine un produs specific, tradiţional, dacă îmi este permis să mă exprim aşa: modelul românesc de mediere. Expresie a unei legislaţii în cea mai mare parte eficiente şi datorită profesioniştilor săi - deveniţi cel mai numeros corp de acest gen din Uniunea Europeană -, acesta se dovedeşte a fi apt să schimbe mentalităţi şi să genereze pe viitor o societate europeană a dialogului".

Evenimentul se adresează tuturor mediatorilor autorizaţi care figurează în Tabloul Mediatorilor. Nu se percepe taxă de participare şi vor fi acordate 5 puncte profesionale. Înscrierile se fac la adresa de e-mail [email protected], în limita locurilor disponibile.