Publicat: 25 Octombrie, 2016 - 13:29
Share

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR) organizează în data de 25 octombrie 2016, 'Ziua portilor deschise europene' la Camerele Notarilor Publici, sediile principale și sediile secundare județene. 

Plecând de la proiectul inițiat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România 'Ziua porților deschise', Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană (CNUE)  a luat initiativa organizării Zilei portilor deschise europene, în 25 octombrie 2016, dată ce coincide cu Ziua Justitiei Europene. Evenimentul urmează să fie organizat de toate notariatele din Uniunea Europeană.

În această conjunctură,  UNNPR organizează,  în data de 25 octombrie 2016, 'Ziua porților deschise europene' împreună cu Camera Notarilor Publici Iași și în parteneriat cu Asociația InfoCons.

Cu prilejul acestui eveniment notarii publici vor oferi publicului informatii gratuite pe teme notariale. Consultanța juridică în materie notarială poate să privească aspecte/ problematici din: procedura succesorală notarială, lichidarea pasivului succesoral, procedura divorțului, redactarea înscrisurilor cu conținut juridic, autentificarea înscrisurilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, efectuarea și legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor și a documentelor prezentate de părți, precum și a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral.

Acțiunea 'Ziua porților deschise europene' se va desfășura la Camerele Notarilor Publici, sediile principale și sediile secundare județene. Programul de acordare a consultațiilor va fi între orele 9.00 și 13.00. Sediile la care va avea loc acțiunea 'Ziua porților deschise europene' în cadrul Camerei Notarilor Publici Iasi sunt: sediul principal din municipiul Iasi, str. Maior Eremia Popescu nr. 13, judetul Iasi; sediul secundar din municipiul Vaslui, str. Penes Curcanul, bl. 237, sc. A, ap. 1, parter, judetul Vaslui.

Lista completă a sediilor la care se va acorda consultanță, precum și adresele acestora, o puteți găsi accesând site-ul UNNPR http://www.uniuneanotarilor.ro/

Ca și celelalte evenimente de acest gen, acțiunea 'Ziua porților deschise europene', este realizată în baza Protocolului de Colaborare încheiat între UNNPR și Asociația InfoCons și reprezintă o etapă a unui plan amplu inițiat de cele două instituții de educare și informare a cetățenilor cu privire la serviciile notariale.