Publicat: 21 Octombrie, 2019 - 10:20
Share

Reprezentanti de la 15 scoli bucurestene, organizatii nonguvernamentale, universitati si de la parohii au participat vineri, 18 octombrie, la Zilele Portilor Deschise, de la Centrul Social de zi pentru copii “Sfantul Nicolae”, din Bucuresti. Evenimentul se afla la a 3-a editie si este organizat impreuna cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Cei care au participat la sarbatoarea centrului au avut parte de momente artistice, muzica populara, folk si animatie.

Mihaela Moraras, Director Centrul Social de zi pentru copii “Sfantul Nicolae” din Bucuresti, a declarat: "Ziua Portilor deschise se afla la cea de a treia editie, a inceput in anul 2017 si iata-ne ajunsi in anul 2019. Aceasta activitate se desfasoara in parteneriat cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, dar si cu ajutorul unor scoli din Bucuresti si anume, Scoala Metropolitana, Liceul PTTR si cu sprijinul Arhiepiscopiei Craiovei, Mitropoliei Olteniei care a binecuvantat aceasta zi sa fie o sarbatoare pentru comunitatea aceasta. Programul a constat in momente artistice sustinute atat de copii, cat si de invitati speciali pentru aceasta zi si anume, Nicolae Sandru, profesorul de muzica si Alexa Pasalan, interpret artistic si fost voluntar de la Liceul de Informatica Bucuresti. Vizitatorii au descoperit tainele educatiei copiilor si salile unde invata acestia, au admirat obiectele realizate de beneficiarii centrului si au facut cunostinta cu personalul de aici. In curte au fost amenajate standuri cu materiale informative, pliante, afise, brosuri, fluturasi si alte materiale".

"Imi place aici, ma ajuta foarte mult pentru scoala si mai ales invat lucruri noi. In fiecare zi ne facem temele daca avem, daca nu desenam, coloram, facem suplimentar teme", a spus o fetiţă.
Un baiat
"Facem multe activitati si ne distram cu doamnele invatatoare, pictam, lipim", a mentionat un băieţel.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a subliniat: "Am venit cu voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, cu daruri pentru copiii care au fost sprijiniti si sunt sprijiniti de acest centru si cu multa voie buna, deoarece ne-am jucat cu copiii, am cantat. Ca de fiecare data, a fost un eveniment foarte frumos. Este foarte important ca Biserica Ortodoxa Romana se implica in educarea copiilor. De exemplu, in acest centru sunt copiii care provin din familii monoparentale, copii a caror parinti nu lucreaza sau multe alte situatii care ii impiedica de foarte multe ori sa ajunga la scoala".

Claudiu Zaharia, voluntar la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, prezent la actiune, a afirmat: "Bucuria ma face sa particip la aceste activitati, bucuria cu care acesti copii din familii monoparentale primesc ceea ce le daruim, o bucurie nespusa care se poate citi pe chipurile lor si prin simplitatea lor, prin unicitatea lor, copiii ne daruiesc un zambet si pentru noi e de ajuns! Cel mai mult m-a impresionat atmosfera creata, faptul ca toata lumea s-a strans aici in cadrul acestui centru pentru a aduce un strop de bucurie si a rezerva un pic din timpul lui. Mi-as dori ca fiecare om sa incerce sa daruiasca din timpul lui, macar putin".

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României, Prea Fericitul Parinte Daniel, și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.