Publicat: 1 Decembrie, 2013 - 10:15
Share

Românii pot vizita, duminică, sediul Guvernului și pe cel al Camerei Deputaților, cu prilejul Zilei porților deschise.

Palatul Victoria va fi deschis publicului în intervalul orar 9,00 — 15,00. La ora 10,00, primul-ministru Victor Ponta va participa la ceremonia dezvelirii Drapelului Național, cu o suprafață de 14.000 mp, instalat pe frontispiciul Palatului Victoria.

Ceremonia dezvelirii drapelului va fi urmată de intonarea Imnului Național de către Fanfara Jandarmeriei Române și de un discurs al premierului.

Și Camera Deputaților își deschide duminică porțile publicului larg. Astfel, între orele 10,00 — 15,00, accesul vizitatorilor va fi liber și se va face prin intrarea C1 (dinspre Piața Constituției), iar pentru fiecare obiectiv aflat pe traseul de vizitare vor fi oferite informații și detalii celor interesați.

Vor putea fi vizitate sălile I.C.Brătianu, Tache Ionescu, Unirii, Al.I. Cuza, Nicolae Iorga, Nicolae Bălcescu, Galeria de onoare, sala de plen a Camerei Deputaților și expoziția feroviară și de echipamente de profil, care a fost organizată cu ocazia Forumului Economic și Comercial China — Europa Centrală și de Est.

Amplasată în sala I.C. Brătianu, expoziția respectivă detaliază sistemele și avantajele tehnologice, precum și efectele industriei feroviare din China asupra dezvoltării economice și sociale naționale, toate acestea fiind ilustrate inclusiv printr-un film de promovare, fotografii și machete de trenuri.

Cu ocazia Zilei porților deschise vor fi împodobiți brazi de Crăciun, atât la intrarea principală, cât și în interior, în fața sălii de plen.