Publicat: 6 Decembrie, 2014 - 13:44
Share
Aniversare cu foști colaboratori, prieteni și colegi

Inca din vremea in care era presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu initiase o "zi a portilor deschise"pentru cei care doreau sa ii fie alaturi cu prilejul zilei de nastere care precede traditionala sarbatoare onomastica.

Traditia a continuat si dupa ce fostul premier a trecut la carma Curtii de Conturi. Vineri, fosti colaboratori, prieteni si colegi s-au adunat in str. Tolstoi pentru a-i face cuvenitele urari de ziua sa. A fost un bun prilej de socializare pentru oameni care se intalnesc tot mai rar sub presiunea obligatiilor cotidiene.

La urarea Agentiei AMOS News, Nicolae Vacaroiu a raspuns in stilul sau direct: "Nu pot decat sa va multumesc, nu doar pentru urari, dar si pentru pozitia obiectiva si profesionista  pe care o manifestati in reflectarea evenimentelor. Sunt bucuros sa-i am astazi alaturi de mine pe cei cu care am lucrat si lucrez, pe cei cu care formez o echipa si incercam sa indreptam lucrurile pe drumul cel bun".

Alaturi de Nicolae Vacaroiu s-au aflat vineri presedintele Ion Iliescu, caruia i-a fost cel mai apropiat colaborator din mandatele prezidentiale, colegul de guvern Florin Georgescu, dar si colegul de Camera, Valer Dorneanu, actualul vicepremier Gabriel Oprea ( unicul reprezentant al actualului Executiv printre cei prezenti), europarlamentarul Ioan Mircea Pascu, fostul sef SIE Teodor Melescanu, fostul ministru al Apararii Gheorghe Tinca, avocatul Lucian Bolcas, medicii profesori Ioan Lascar si Mircea Beuran, , judecatorul constitutional Axinte Gaspar, academicianul Eugen Simion, fostul ministru si actual secretar general al Curtii de Conturi Alexandru Stanescu.

Tratatia oaspetilor a fost asigurata de produsele unei ferme bio din judetul natal al presedintelui  - Arges.

Nicolae Vacaroiu a fost numit presedinte al Curtii de Conturi in 2008, dupa sase ani de mandat in fruntea Senatului si o luna de mandat de presedinte interimar. Alaturi de sefia de patru ani a Guvernului, Nicolae Vacaroiu are un CV de exceptie, avand inscrise performante care nu sunt la indemana multor reprezentanti ai vietii publice.