Publicat: 31 Mai, 2019 - 10:48
Share

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 31 mai a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Rezervistului Militar.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Celebrăm astăzi 'Ziua Rezervistului Militar', prilej cu care mă adresez tuturor celor care şi-au dedicat destinul carierei militare şi care au slujit drapelul tricolor cu devotament şi dăruire.

În această zi aniversară, îmi exprim recunoştinţa şi preţuirea pentru toţi cei care au contribuit la consolidarea capacităţii combative a Armatei noastre şi care au participat la acţiunile din teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest sau la misiunile desfăşurate în Africa şi Asia, sub mandat ONU.

Profesionalismul, onestitatea, integritatea morală, loialitatea faţă de ţară reprezintă doar o parte dintre calităţile rezerviştilor care şi-au adus contribuţia la creşterea prestigiului Armatei noastre în rândul cetăţenilor români, precum şi al României în rândul aliaţilor şi partenerilor noştri.

Asociaţiile militarilor rezervişti şi în retragere desfăşoară o importantă activitate de promovare a valorilor naţionale, membrii acestora participând, cu consecvenţă, la educarea civică a tinerei generaţii.

Pentru Armata României, resursa umană este una de ordin strategic şi dumneavoastră aveţi, în continuare, un rol important în formarea caracterelor şi competenţelor cadrelor militare în activitate, prin îndrumarea acestora spre desăvârşirea educaţiei lor formale, dobândirea unei experienţe solide în activitate şi spre creşterea motivaţiei personale de autodezvoltare şi perfecţionare.

În acelaşi timp, salut implicarea cadrelor militare în rezervă în comunicarea către public a unor aspecte referitoare la valori, tradiţii, repere profesionale şi de cultură organizaţională, specifice sistemului militar.

De asemenea, consider că sunt meritorii preocupările dumneavoastră privind refacerea prestigiului Armatei în societate, respectarea angajamentelor României în calitate de membru NATO şi adoptarea unei legislaţii clare şi coerente în domeniul securităţii naţionale.

Vă încurajez să persistaţi în abordarea cu realism şi responsabilitate a problematicii apărării României şi vă îndemn să rămâneţi, în continuare, ancoraţi şi implicaţi în viaţa socială şi să nu încetaţi să insuflaţi în rândul cetăţenilor români, sentimente de solidaritate, camaraderie, respect şi stimă pentru semeni.

Vă urez multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi!

La mulţi ani!"

Tag-uri Nume: