Publicat: 12 Iulie, 2014 - 13:33

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din București îşi serbează sâmbătă unul dintre cele trei hramuri, şi anume: Cinstirea Sfintei Icoane „Prodromiţa” de la Muntele Athos.

Icoana Maicii Domnului Prodoromiţa a fost pictată în mod minunat la Iași, în anul 1863, și dusă la Muntele Athos, devenind ocrotitoare a Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul sau Prodromu. În data de 24 octombrie 2011, la sfinţirea Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a aşezat aici, spre închinare, o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa, pictată la atelierul Panselinos din Iaşi, iar ferecătura realizată în Grecia.

Această copie a Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului este o reproduce fidelă, în mărime naturală, a Icoanei făcătoare de minuni de la Muntele Athos, atât în ceea ce privește pictura, cât şi ferecătura ei, lucrată din argint bogat ornamentat, aurită pe alocuri, având coroanele Maicii Domnului şi Mântuitorului Hristos împodobite cu pietre prețioase.