19 iunie 2021

Ziua Sportului la UVT

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Vest din Timişoara susţine activităţile sportive, îndreptate către menţinerea sănătăţii fizice, încurajând o conduită sportivă şi echilibrată. Într-o perioadă a aniversării universităţii noastre – care a început prin Ziua UVT, în 21 mai – comunitatea universitară a participat şi la un program dedicat sportului, constând în competiţiile amicale, individuale şi pe echipe, organizate sub genericul „Ziua Sportului la UVT”, desfăşurate în 27 mai.

După luni de pandemie, în care, inevitabil, cu toţii am fost obligaţi să respectăm multe restricţii, inclusiv acelea care au împiedicat organizarea de competiţii sportive sau practicarea individuală a anumitor specialităţi sportive de sală, la UVT am regăsit bucuria practicării sporturilor individuale sau pe echipe, într-un cadru organizat. Universitarii din departamentele şi facultăţile UVT s-au înscris pentru circuitul de pedalare organizat sub genericul „Pedalaţi cu familia UVT”, sau au format echipe pentru competiţiile de fotbal, baschet sau volei. Pentru participări individuale, „Ziua Sportului la UVT” a propus competiţii de tenis de câmp şi de masă, ori competiţii de badminton.

Echipele performante au fost susţinute de galerii energice, gata să se bucure pentru fiecare punct câştigat de echipa încurajată şi să trăiască satisfacţia jocului frumos pe care l-au văzut, când echipa lor a mai şi pierdut.

Participanţii înscrişi în competiţiile din evenimentul „Ziua Sportului la UVT” au reprezentat o comunitate în care exerciţiile fizice şi plăcerea jocului sunt binevenite şi revigorante, pentru care vorbesc de la sine chiar imaginile surprinse pe terenurile de joc.

S-a dovedit, încă o dată, că sportul poate concentra voinţele. La Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport oferă permanent o platformă de mobilizare a energiilor şi noi forme de implicare în activităţi curate, sportive, ale vieţii.