Publicat: 2 Iulie, 2017 - 11:11
Share

Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului( Etno Tehno Parc)

Data: 2 iulie 2017

Ziua Sugarului este un eveniment care a debutat pe data de 1 iulie 2006, iar în acest an se află la cea de-a XII-a ediție. La fel ca și în edițiile precedente, Ziua Sugarului va avea loc în prima duminică a lunii iulie, iar locația aleasă pentru punerea în scenă a programului este Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Etno Tehno Parc. Publicul țintă: bebelușii și familiile tinere, părinți, bunici, chiar străbunici și alte rude cum sunt nași și nașe, unchi și mătuși, veri și verișoare, frați și surori.

,,Ziua Sugarului este dedicată în primul rând copilașilor cu vârste cuprinse între o zi și doi ani pentru care vom organiza concursurile: Cross-ul Bebe, pe mocheta, Cross-ul Bobocel, Miss și Mister Bebe, Miss și Mister Bobocel. Pentru mămici și tătici pregătim un program special alcătuit din concursuri instructive și distractive: Mămica ȘtieTot, Tăticul Priceput. Asociația Mâini Unite — din dragoste pentru copii va pune la dispoziția mamelor care alăptează un cort special amenajat în acest scop și va oferi consiliere specifică. După terminarea concursurilor din prima parte a zilei, între orele 13.15 și 13.45, cei interesați pot participa la o discuție de informare cu privire la vaccinare împreună cu dna doctor Camelia Petre. Centrul de învățare a limbii engleze Helen Doron va organiza ateliere de creație, activități și jocuri în limba engleză, punctul forte din programul lor fiind prezentarea interactivă a cursurilor în limba engleză pentru bebeluși și gimastica de dimineața și de după-amiază. De asemenea, Learn with Music Sibiu va invita copilașii pe Mocheta cu Instrumente Muzicale...de Percuție, iar Asociația Happy Moms Sibiu va demonstra cum Mămicile fericite fac copii fericiți.', a declarat Eliza Penciu, muzeograf Muzeul ASTRA

Premiile din concursurile organziate sunt oferite de Bella Happy, partener oficial și magazinul BARZA din Sibiu, sponsor principal. Intrarea va fi gratuită pentru copiii cu vârsta de până la trei anișori și un însoțitor.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu