Publicat: 5 Iunie, 2015 - 08:33
Share

Comisia Europeană vrea să atragă atenția studenților asupra materiilor tehnice de studiu și a oportunităților de angajare furnizate de acestea. Principalele obiective ale inițiativei pentru o Zi Universitară a Materiilor Prime la București sunt:
◾prezentarea către studenți a atractivității sectorului materiilor prime și a oportunităților de carieră în domeniu pentru viitorii absolvenți;
◾informarea lor privind creșterea gradului de inovare și de protecție a mediului în sectoarele industriale ce folosesc materiile prime, în viitor (de ex. economia digitală sau cea verde/ecologică).
 
Dacă studiezi în București, sau în țară, și vrei să participi la eveniment, trebuie să te înregistrezi în pagina dedicată până cel târziu în data de 4 iunie 2015. Dacă nu poți totuși participa la eveniment, poți urmări discuțiile de pe Twitter purtate de @UnivPolitehnica și @Eu_Growth. Ziua Universitară este promovată și pe conturile de Facebook și Twitter ale Direcției Generale pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri (Comisia Europeană), folosind #RawMaterialsDay  și #Rawmaterials .
Scopul inițiativei de a avea o Zi Universitară a Materiilor Prime (Raw Materials University Day / RMUD) este îmbunătățirea competențelor și a ocupării forței de muncă în sectorul materiilor prime în vederea promovării competitivității în domeniu și a unei creșteri durabile, în paralel cu prezentarea uriașului potențial deținut de acest sector în Europa. Obiectivul este de a atrage tinerii care sunt în curs de a-și alege o specializare, precum și pe viitorii absolvenți, și de a-i informa în ceea ce privește oportunitățile de studiu și carieră în domeniu. În perioada 2014 - 2020, se intenționează a se organiza astfel de evenimente în toate cele 28 de state membre.

Mai mult ca oricând este necesar ca tinerii să răspundă provocării de a crea condițiile necesare pentru o ofertă și utilizare durabile a materiilor prime în UE. Astfel, se vor crea condițiile pentru o creștere economică puternică și pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor, având în vedere faptul că peste 30 de milioane de locuri de muncă depind de accesul la materiile prime.