25 iunie 2022

Zoltan Nagy-Bege: Proiectele în domeniul energiei regenerabile au reapărut în România, după o pauză forţată de aproape cinci ani

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Proiectele în domeniul energiei regenerabile au reapărut în România, după o pauză forţată de aproape cinci ani, a declarat marţi, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Zoltan Nagy-Bege.

„Vedem unele semnale pozitive şi în România. Au reapărut proiecte în domeniul energiei regenerabile. După o pauză forţată de aproximativ cinci ani, iată că avem speranţe să se construiască în viitorul apropiat chiar mii de MW de noi capacităţi de producţie(…) Sper ca acest interes şi entuziasm să nu fie influenţat de ultima măsură luată de Parlament prin care producătorii de energie electrică electrică sunt supraimpozitaţi pentru veniturile realizate peste 450 lei/MWh. Sper să se înţeleagă faptul că este o măsură luată doar pe cinci luni, sper că într-adevăr va fi doar pe 5 luni şi nu va fi prelungită şi nu va influenţa apetitul investiţional în acest domeniu”, a spus Nagy-Bege la conferinţa „Evoluţia concurenţei în sectoare cheie – 2021”, organizată de Consiliul Concurenţei şi PRIA Events.