29 noiembrie 2021

Zona de promenadă din Portul Tomis a fost redată circulaţiei pietonale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De astăzi, cei care aleg să facă o plimbare pe faleza Cazinoului au liber până la plaja Modern. Locurile de parcare adiacente digului au fost desfiinţate pentru a prelungi promenada de pe faleza Cazinoului până în zona pietonală din Portul Tomis. Decizia a fost luată în cadrul Comisiei de Circulaţie.

Vorbim despre o zonă intens circulată, unde traficul pietonal se desfăşura cu dificultate. O plimbare pe faleză devenea o cursă cu obstacole. Constănţenii dar şi turiştii erau nevoiţi să se strecoare printre autoturismele parcate iar în unele cazuri chiar pe carosabil, riscând să fie accidentaţi.

De astăzi, spaţiul ocupat de autovehicule va putea fi folosit de pietoni. Zona a fost delimitată corespunzător prin montarea stâlpilor pentru protecţia pietonilor. De asemenea, a fost aplicat marcajul haşurat pentru a semnaliza noua reglementare rutieră.

Spaţiul public reprezintă o resursă pentru oraşul nostru. Primăria Municipiului Constanţa îţi propune să identifice soluţii care să permită utilizarea cât mai eficientă şi echitabilă a zonelor publice.