27 mai 2022

Zona pietonală din Piaţa Mică se extinde din nou

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Propun Consiliului Local extinderea pietonalului din Piaţa Mică, pe partea dinspre sediul Muzeul Franz Binder. Aceasta este cea de-a treia etapă de extindere a zonei pietonale din această piaţă centrală, după ce în mai şi iunie 2020 am eliberat de maşini o bună parte din Piaţă. Astfel, dăm prioritate circulaţiei pietonale într-o zonă foarte frumoasă şi valoroasă a centrului istoric. Pe de altă parte terasele nu vor mai fi sufocate de maşinile parcate, iar clienţii acestora vor avea linişte şi se vor putea bucura de peisaj” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Dacă proiectul propus de primarul Astrid Fodor este aprobat de Consiliul Local, modificările necesare vor fi realizate în termen de câteva zile, în funcţie de condiţiile meteo. Stâlpii ficşi de beton vor fi mutaţi spre axul pieţei pentru a proteja noua zonă pietonală, iar numărătoarea barierei de sub Podul Minciunilor va fi modificată în consecinţă.

Ca urmare a acestei acţiuni se vor desfiinţa încă 21 de locuri de parcare de pe această latură. Astfel, în Piaţa Mică vor mai rămâne doar 28 de locuri de parcare, din care 8 sunt rezervate în anumite zile şi intervale orare pentru participanţii la cununiile civile. Deţinătorii de abonamente de rezident cu domiciliul în Piaţa Mică vor putea parca autovehiculele şi pe str. 9 Mai, str. Ocnei şi str. Faurului pe durata valabilităţii abonamentelor care au fost emise până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, iar ulterior rezidenţii vor putea opta în continuare pentru un astfel de abonament.

Acest proiect se înscrie în Strategia municipiului Sibiu de a reduce gradul de poluare a aerului generat de utilizarea autovehiculelor. În acelaşi scop, Primăria Sibiu şi serviciile publice din subordinea Consiliului Local s-au alăturat programului Vinerea Verde, iniţiat de Ministerul Apelor şi Pădurilor prin care, angajaţii instituţiilor publice sunt invitaţi să lase maşina acasă vinerea şi să ajungă la serviciu pe jos, cu autobuzul sau cu bicicleta. Din totalul de 616 de angajaţi prezenţi la birou vineri, 19 martie, 263 de persoane s-au alăturat acestei campanii şi au ajuns la birou pe jos sau cu autobuzul, ceea ce înseamnă 42% din angajaţi.