Publicat: 3 Ianuarie, 2019 - 16:00
Update: Ionuț Mișa a fost înlocuit cu Mihaela Triculescu

Ministrul de Finanțe a anunțat, joi, că i-a cerut premierului revocarea din funcția de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a predecesorului său, Ionuț Mișa, urmând că Viorica Dăncilă să ia o decizie. Teodorovici a spus că a trimis și o variantă de înlocuitor, dar fără a preciza nume.

"Am solicitat doamnei premier revocarea din funcția de președinte al ANAF a domnului Ionuț Mișa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări în zona economică, iar ANAF ca principală poate instituție publică din România trebuie să își schimbe radical compartamentul în economie. În primul rând schimbarea mentalității, trebuie să denostreze că are un comportament echitabil, onest față de persoanele juridice", a declarat ministrul Finanțelor, invocând faptul că instituția condusă de Mișa s-a năpustit asupra persoanelor fizice și a micilor întreprinzători, favorizând marile companii.

Eugen Teodorovici a precizat că premierul va analiza solicitarea sa de revocare din funcție a lui Ionuț Mișa, urmând să ia o decizie. Ministrul a mai spus că Fiscul are nevoie de o colectare mai bună a taxelor și impozitelor.

"O colectare mai bună în zona de TVA și nu numai în astfel de zone, ci și în altele, sunt foarte multe sume care pot fi aduse la bugetul de stat prin controlul mai eficient al ANAF. Am înaintat astăzi doamnei premier propunerea de numire în funcția de președinte al ANAF, iar doamna premier va analiza și va decice în consecință. Sperăm să fie luată cât mai rapid și publicată în Monitorul Oficial", a mai spus ministrul.

UPDATE: 

Premierul Viorica Dăncilă a semnat, joi, decizia de numire a Mihaelei Triculescu în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), după revocarea lui Ionuț Mișa.

„Premierul Viorica Dăncilă a semnat astăzi Decizia de numire a doamnei Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experiență în mediul privat, în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat. Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici”, precizează reprezentanții Guvernului într-un comunicat de presă.

 

Mihaela Triculescu este economist care în ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.

„Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice. Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial”, a adăugat sursa citată.

Tag-uri Institutii: