De la 1 ianuarie, Rompetrol Downstream va comercializa motorina cu 3% biodiesel

De la 1 ianuarie 2008, Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, va introduce în reţeaua pe care o operează motorina cu 3% biodiesel. Acest tip de motorină are la bază sortimentul Efix Diesel ( Euro 4), respectă standardul european de calitate EN 14 214, asigurând, în acelaşi timp, protecţia motorului şi diminuarea emisiilor de hidrocarbon şi dioxid de carbon.

"Biocarburanţii emit cu peste 90% mai putin bioxid de carbon şi compuşi de sulf, iar biodieselul este singurul combustibil alternativ care îndeplineşte 100% cerinţele ecologice. Îmbunătăţirea continuă a produselor şi diversificarea serviciilor Rompetrol, ca şi anticiparea cerinţelor clienţilor, duc la o creştere constantă a numărului acestora - atât persoane fizice cât şi flote comerciale", susţine Dan Roşu, director general Rompetrol Downstream.

Rafinăria Petromidia produce în prezent şi motorina Euro 5, carburant comercializat în staţiile Rompetrol sub denumirea de Super Diesel Euro 5. Grupul Rompetrol are deja capacitatea de a produce şi comercializa motorina Euro 5 cu 5% biodiesel, măsură obligatorie în România din 2009.

Rompetrol a alocat aproximativ 7 milioane dolari în 2006, pentru pornirea instalaţiei Automate de Amestec în Linie a Motorinelor (“ Diesel In Line Blending ”), care asigură o calitate superioară a produselor şi a biocarburanţilor furnizaţi.

Rompetrol Downstream operează o reţea de peste 350 de benzinării la nivel naţional  şi este prima care comercializează, încă din anul 2003, exclusiv carburanţi la standarde Euro. Activitatea de wholesale a companiei se desfăşoară prin intermediul a 7 depozite (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Năvodari, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei, Zărneşti), care prin poziţionarea lor strategică acoperă, din punct de vedere operaţional, întreg teritoriul ţării.

Sortimentele de carburanţi disponibile din 1 ianuarie 2008 în toată reţeaua Rompetrol vor fi: Efix (benzină fără plumb cu cifra octanică 95, standard Euro 4), Efix Diesel cu 3% Biodiesel (standard Euro 4), Premium E4 (benzină cu cifra octanică 95, standard Euro 4), Super Euro 98 (benzină fără plumb cu cifra octanică 98, standard Euro 4) şi Super Diesel Euro 5.

domeniu: 
categorie: