Liga Campionilor: Steaua este foarte aproape de calificarea în grupe

Vicecampioana României la fotbal, Steaua Bucureşti, este la un pas de calificarea în grupele Ligii Campionilor, formaţia lui Gică Hagi conducând la pauză cu 1-0 în returul de acasă cu Bate Borisov.

Cu fundaşul golgeter, Dorin Goian, intrat pe teren cu infiltraţii şi cu Dorel Zaharia marea surpriză din atac, Steaua a dominat primele 45 de minute ale returului cu Bate Borisov dar a şi avut momente de slăbiciune.

Mai mult, Bate putea deschide rapid scorul, în minutul 3, prin Ermakhovich, dar mijlocaşul oaspeţilor a trimis în bară iar din acel moment Steaua a pus stăpânire pe joc.

În minutul 12, Dorel Zaharia a deschis scorul cu o lovitură de cap din apropiere şi a demonstrat că a fost mutarea decisivă a lui Gică Hagi, steliştii ratând şi alte câteva ocazii importante până la pauză.

Bate s-a descurcat destul de bine până la marginea careului stelist în momentele în care elevii lui Gică Hagi nu efectuau un pressing agresiv însă belaruşii au dovedit că au probleme mari la finalizare.

Steaua - Bate Borisov este 1-0 la pauză şi doar o repriză a doua de coşmar ar putea să o oprească pe Steaua din drumul spre grupele Ligii Campionilor.

Steaua Bucureşti - FC Bate Borisov 1-0

Au marcat: Zaharia (12). Cartonaşe galbene: Neşu (26) - Stasevich (24). Cartonaşe roşii: .

Steaua: Rufay - Petre Marin, Dorin Goian, Ionuţ Rada, Neşu - Nicoliţă, Lovin, Ovidiu Petre, Nicolae Dică - Dorel Zaharia, Neaga. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Bate Borisov: Fedorovich - Kazantsev, Radkov, Filipenko, Sakharov - P. Platonov II, Likhtarovich, Ermakovich, Stasevich - Bliznyuk, D. Platonov. Antrenor: Igor Kryuşenko.

Filmul meciului: Min. 3 - oaspeţii încep în forţă şi Ermakhovich şutează în bara din stânga porţii apărate de Rufay, Min. 8 - Neşu centrează bine de pe stânga şi zaharia reia cu capul alături, Min. 12 - GGGOOOOOOOOOOLLL, Steaua deschide scorul după o nouă fază fixă, centrare Dică din lovitură de colţ şi cap Zaharia pentru 1-0, Min. 29 - Nicoliţă şutează frumos, puţin pe lângă vinclu, Min. 31 - Neaga şutează în forţă şi mingea, deviată, trece puţin pe lângă.

domeniu: 
categorie: