LSRS susţine la European Education Fair workshop-ul 'Drumul către studiile în străinătate'

Sfârşitul lunii Februarie stă sub semnul educaţiei de înaltă calitate, mai precis studii universitare şi post-universitare la universităţi de top din Europa. La sfârşitul acestei săptămâni va avea loc cea de-a doua ediţie a Târgului de Educaţie Europeană alias European Education Fair.

Astfel, International Education Center alături de Liga Studenţilor Români din Străinătate organizează European Education Fair, eveniment în cadrul căruia tinerii, care doresc să îşi continue studiile în străinătate, vor avea ocazia să discute cu reprezentanţi ai celor mai bine cotate universităţi din spaţiul european. Evenimentul va avea loc pe 24 februarie la Cluj (Casa de Cultură a Studenţilor), cât şi pe 26-27 februarie la Bucureşti (Athenee Palace Hilton).

Liga Studenţilor Români din Străinătate va participa la evenimentele din Cluj şi Bucureşti. Tinerii studenţi şi absolvenţi români de peste hotare vor putea fi găsiţi pe toată durata programului la standul lor, pregătiţi să răspundă la întrebările ce le vor fi adresate. În plus, LSRS susţine în cadrul evenimentelor workshop-ul “Drumul către studiile în străinătate”, seminar interactiv ce vizează să expună motivele care determină tinerii să aleagă educaţia peste hotare, modalitatea prin care aceştia pot ajunge să studieze la universităţile de renume preferate, dar şi motivele de a reveni în România după finalizarea studiilor.

De la alegerea universităţii la procedura de aplicare şi modalităţile de finanţare ale studiilor, drumul către studiile în străinătate este lung şi adeseori anevoios. Obstacolele inerente pe acest drum pot însă fi depăşite mult mai uşor cu ajutorul tinerilor români care au trecut deja prin acest proces şi deţin informaţii actualizate cu privire la paşii ce trebuie parcurşi pentru a obţine rezultatele dorite. Aşadar joi, 24 februarie începând cu orele 14:00 la Cluj, Casa de Cultură a Studenţilor, şi sâmbătă, 26 februarie începând cu orele 12:00 la Bucureşti, hotel Athenee Palace Hilton, Liga Studenţilor Români din Străinătate vă aşteaptă la workshop-ul „Drumul către studiile în străinătate”, workshop susţinut de Irina Scarlat, Vice-Preşedinte Comunicare & Informare LSRS.

Înscrierea la evenimente este gratuită şi se realizează în baza completării formularului disponibil online la http://www.eef.ro/ro/participanti/formular-inscriere.html. În plus, pe site-ul European Education Fair sunt prezentate instituţiile educaţionale care vor fi prezente în cadrul evenimentului, alături de lista completă de programe oferite.

Datorită popularităţii ridicate pe care o au printre studenţii români, Olanda şi Danemarca se bucură de un loc privilegiat în cadrul European Education Fair. Astfel, Holland Day şi Danish Day vor fi organizate pentru a oferi tinerilor doritori informaţii specifice şi concrete cu privire la oportunităţile de studiu în aceste ţări.

Vineri, 25 februarie, începând cu orele 17:00, Holland Day prefaţează ediţia din Bucureşti a European Education Fair. În cadrul evenimentului 10 universităţi de top din Olanda îşi vor prezenta oferta educaţională în faţa a 50 de participanţi, la reşedinţa ambasadei Regatului Ţărilor de Jos. Seara se va încheia cu o recepţie la care sunt invitaţi şi absolvenţii universităţilor olandeze.

Luni, 28 februarie, începând cu ora 12:00 la Hotelul Hilton, Danish Day încheie European Education Fair. Resprezentanţii universităţilor daneze vor vorbi despre sistemul de învăţământ danez şi despre beneficiile unei experienţe educaţionale în Danemarca. Pentru a facilita procedura de admitere pentru tinerii care au decis deja să îşi continue studiile de licenţă sau master în Danemarca există posibilitatea înscrierilor pe loc, urmând ca în aceeaşi zi să se susţină testul de limba engleză şi să aibă interviuri cu reprezentanţii universităţilor. În cadrul Danish Day, LSRS va susţine o prezentare în cadrul căreia vor fi descrise activităţile şi oportunităţile oferite de filiala LSRS Danemarca, filiala LSRS a anului 2010.

Aşadar, sfârşitul lunii februarie stă sub semnul educaţiei de înaltă calitate. Liga Studenţilor Români din Străinătate recomandă participarea la un eveniment ce poate oferi tinerilor doritori să îşi continue studiile peste hotare o imagine de ansamblu clară asupra paşilor ce trebuie parcurşi pentru ca tinerii români ambiţioşi şi determinaţi să studieze la cele mai bune universităţi din lume.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.

domeniu: 
categorie: