Romania a absorbit doar 10% din banii de la UE

România a absorbit până la finele anului trecut 1,9 miliarde euro din fondurile structurale puse la dispoziţie de UE, cu excepţia agriculturii, reprezentând doar 10% din totalul disponibil în programul 2007-2013, a declarat, miercuri, Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

"La jumătatea perioadei (2007-2013, n.r.) plăţile efectuate sunt la numai 10% din cele 20 miliarde euro, exclusiv agricultură, care pot fi atrase, de fapt, până la 31 decembrie 2015, pentru că există doi ani în care expiră termenul limită de depunere a facturilor", a spus Drăgoi.

El a arătat că au fost depuse proiecte în valoare totală estimată de 40 miliarde euro, din care s-au contractat 7.000 de proiecte, estimate la 15 miliarde euro, şi s-au semnat 5.000 de proiecte, de aproximativ 10 miliarde euro.

"La evaluare, trebuie spus că peste jumătate din proiecte sunt foarte slabe, în niciun caz bancabile. Sunt foarte mulţi consultanţi care lucrează cu beneficiari fără expertiză şi fac nişte proiecte neaplicabile. (...) Consultanţii să-şi consilieze beneficiarii într-un mod mai corect!", a afirmat Drăgoi. 
 
Sursa: Bancherul.ro

domeniu: 
categorie: