Theodor Paleologu: Bucureştiul este 'violat pe banii săi'

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu susţine într-o declaraţie politică faptul că proiectele demarate de Primăria Municipiului Bucureşti care au doar scopul de a smulge puncte electorale.

"Confortul şi fericirea locuitorilor unui oraş vin şi din buna administrare a valorilor lui culturale. Protejarea frumosului se face atât de dragul frumosului, cât şi pentru a ne aduce prosperitate pe termen lung şi o viaţă de calitate pentru copiii noştri", susţine fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu. 

Totodată, fostul ministru al Culturii atacă proiectele pe care Primăria Municipiului Bucureşti le-a intreprins, susţinând că în Bucureşti lucrurile se întâmplă împotriva locuitorilor săi, iar proiectele de reabilitare şi de dezvoltare urbană sunt demarate fără studii de fundamentare, fără a proteja istoria culturală a oraşului şi fără a ţine cont de dorinţele bucureştenilor.

"În Bucureşti lucrurile se întâmplă împotriva locuitorilor săi. Proiectele de reabilitare şi de dezvoltare urbană sunt demarate fără studii de fundamentare, fără a proteja istoria culturală a oraşului şi fără a ţine cont de dorinţele bucureştenilor. Proiectele urbane actuale nu ne vor face viaţa mai frumoasă, nu vor aduce bani la buget, nu vor fluidiza traficul, nu vor rezolva probleme sociale şi nu vor încuraja o economie sănătoasă. Dimpotrivă", susţine Paleologu.

"Primăria promovează proiecte care, prin proasta informare a cetăţenilor, au doar scopul de a smulge puncte electorale. Pentru trauma pe care Primăria Capitalei le-o oferă, bucureştenii trebuie să dea bani. Cu cinism, Bucureştiul este „violat pe banii săi”", mai susţine Paleologu.

Joi, 24 Februarie, ora 12.00, la Green Hours, Calea Victoriei, nr. 120, Theodor Paleologu va face o declaraţie de presă depre modul aberant în care Bucureştiul este maltratat prin implementarea unor decizii de urbanism care în 2009 fuseseră blocate de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

domeniu: 
categorie: