4,2 kilograme de canabis, cultivate de un mehedinţean printre cartofi

Poliţiştii de frontieră au concluzionat că recolta urma să fie vândută consumatorilor de droguri din sud-vestul ţării. Pe piaţă, valoarea drogurilor confiscate se ridică la 420 de milioane de lei vechi.

Totul a început în luna iulie anul trecut, când poliţiştii de frontieră au aflat că severineanul B. Claudiu a procurat seminţă de cânepă indiană – cannabis – din Serbia Muntenegru, pe care le-a dus bunicii sale din satul Poroina, unde au fost cultivate intercalat printre rândurile de cartofi, pe 180 de metri pătraţi.

Împreună cu specialiştii Direcţiei Agricole, poliţiştii au stabilit că respectiva cultură de cânepă a fost însămânţată manual printre rândurile de cartofi, în deplină cunoştiinţă de cauză. Mai mult, poliţiştii de frontieră au observat că recoltarea culturii de cânepă s-a făcut atunci când frunzele şi florile au ajuns la maturitate, noaptea, pe lună plină, regulă ce dovedeşte că această cultură a fost exploatată în timp, cu scopul de a se obţine cannabis.

La percheziţia organizată a fost descoperită şi confiscată cantitatea de 4.205 grame de cannabis, care pe piaţa neagră valorează 420 de milioane de lei vechi. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă până la 15 ani de închisoare.

domeniu: 
categorie: