Adrian Năstase a decis suspendarea din funcţie a preşedintelui PSD Alba

În şedinţa Delegaţiei Permanente a PSD, Adrian Năstase a decis suspendarea din funcţie a preşedintelui filialei Alba a Partidului Social Democrat, Ioan Rus. Conducerea centrală a PSD l-a numit ca preşedinte interimar al filialei Alba pe senatorul Corneliu Filipescu. Opoziţia afirmă că această măsură era aşteptată de mai multă vreme şi a fost cauzată de repetatele scandaluri în care prefectul Ioan Rus a fost implicat. Începând de astăzi, Prefectul Judeţului Alba nu mai este şi preşedinte al filialei Alba a Partidului Social Democrat. În cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PSD, premierul Adrian Năstase a decis suspendarea din funcţie a acestuia şi numirea unui preşedinte interimar până la viitoarele alegeri locale. Noul preşedinte împuternicit de Adrian Năstase este senatorul Corneliu Filipescu, care până astăzi deţinea funcţia de vicepreşedinte al filialei Alba.

Filipescu a declarat, pentru AMOS NEWS, că 'măsura de suspendare a prefectului din funcţia de preşedinte al filialei Alba a fost luată pentru revigorarea activităţii organizaţiei PSD din judeţul Alba şi nu pe linie disciplinară'.
Contactat telefonic, preşedintele PD Alba, Mircea Hava a declarat că nu este surprins de suspendarea din funcţie a preşedintelui Ioan Rus, această măsură fiind aşteptată de mai multă vreme. 'Domnul Rus spunea că toate lucrurile care se întâmplă în Alba Iulia - şi care au fost mediatizate - sunt înscenări ale Partidului Democrat. Minciunile au picioare scurte şi, iată, că forul lor de conducere a luat acestă decizie. Nu pot spune că mă bucură, nici că l-au schimbat şi nici dacă îl păstrau. Aş fi dorit poate şi eu un prefect cu care să se poată colabora. Nu subordonare. Colaborare. Cred că acestă decizie s-a luat ca urmare a scandalurilor repetate în care a fost implicat Ioan Rus şi care au fost dezvăluite de presă', a declarat Hava pentru AMOS NEWS.

Prefectul Ioan Rus a fost astăzi prezent în palatul administrativ până după amiaza târziu. Fără să accepte comentarea deciziei, Ioan Rus a declarat că se va conforma deciziei Guvernului.
Surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul au precizat că este posibil ca la sfârşitul acestei săptămâni, Ioan Rus să fie schimbat şi din funcţia de prefect.

domeniu: 
categorie: