Buletin de presă al Poliţiei Capitalei din 4 mai 2004(I)

In ultimele 24 de ore, poliţistii Capitalei au identificat si cerceteaza 56 suspecţi de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestia, 43 au comis fapte de natura judiciara, 6 pe linie economica, si 7 la regimul circulatiei. Din cei 56 suspecti identificati, 36 au fost prinsi in flagrant, 11 sunt cercetati in stare de retinere, 3 au antecedente penale, iar 4 sunt minori.
De asemenea, a fost prins 8 urmariti, din care 2 general.

Exemplificam:

Judiciar

Lucratori din Secţia 22 au identificat pe LEONTE COSTICĂ, 39 ani, din sectorul 6, fără ocupaţie, care, în noaptea de 3/4 aprilie a.c., a distrus plafonul unui autoturism marca „FIAT”, parcat la domiciliul proprietarului V.COSTIN, 21 ani, din sectorul 6.
Cercetările sunt continuate cu cel în cauză în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Politisti din Biroul de Investigaţii Criminale al Secţiei 11 au identificat pe ANCU PETRU, 32 ani, şi PETRE MARIAN, 30 ani, ambii din sectorul 3, fără ocupaţie, care, la 31.01.2004, în timp ce se aflau la intersecţia str. Râmnicu Sărat şi Istriei, l-au agresat pe M.PETRE, 60 ani, din sectorul 3, provocându-i vătămări corporale ce au necesitat pentru vindecare 35-40 zile îngrijiri medicale.
Cei în cauză sunt cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.

Aceleaşi cadre au identificat pe ZAMFIR VALERICA, 48 ani, din sectorul 2, care, la 7 aprilie a.c., folosind acte de violenţă, a deposedat-o de o pereche de cercei din aur, în valoare de 3.000.000 lei, pe D. ILEANA, 43 ani, din sectorul 3, în timp ce se afla la locul de muncă pe şos. M. Bravu, din sectorul 3, pe motiv că perechea de cercei ar fi fost cumpărată de soţul autoarei.
Prejudiciul a fost recuperat, iar cercetările sunt continuate cu cea in cauza în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Lucratori din Biroul de Investigaţii Criminale al Secţiei 8, extinzând cercetările, au identificat suspectii furtului comis la 17.06.2003, din punctul de lucru al unei societati comerciale situat în şos. Mihai Bravu, din sectorul 2, în persoana lui STANCIU ALIN CĂTĂLIN, 26 ani, arestat anterior; STANCIU ALEXANDRU CĂTĂLIN, 27 ani, din sectorul 2, fără ocupaţie, şi Ş.MIHAELA, 17 ani, din sectorul 2.
Cercetările sunt continuate cu ultimii doi în stare de libertate.

Flagrant:

La 3 mai a.c., ora 01.00, agenţi de siguranţă publică din Secţia 9 au prins pe BABOI VASILE, 28 ani, ARCAN CLAUDIU, 20 ani, şi COJOCARU ROBERT OCTAVIAN, 39 ani, domiciliati in sectorul 3, cunoscuti cu antecedente penale, toţi fără ocupaţie, care au sustras din buzunarul lui M.CARKU, 48 ani, un telefon mobil, în valoare de 6.000.000 lei, în timp ce acesta se afla într-un imobil situat in sectorul 2.
Cercetările sunt continuate cu cei în cauză în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

La 3 mai a.c., agenţi de siguranţă publică din Secţia 20 au prins pe L.S.FLORIN, 17 ani, din jud. Vaslui, care a sustras 8 capace de la roţile autoturismelor VW şi RENAULT, aparţinând lui E.MARIN, 42 ani, din sectorul 6.
Cercetările sunt continuate cu cel in cauza în stare de reţinere.

La 3 mai a.c., ora 16.00, politisti din Biroul de Poliţie T.F. Bucureşti - Triaj, au depistat pe MARICA RĂDUCU, 34 ani, din jud. Ilfov; MELINTE ALIN GHEORGHE, 26 ani, din jud. Vaslui, şi LINCAN ADRIAN ANDREI, 24 ani, din sectorul 6, toţi fără ocupaţie, ultimul cunoscut cu antecedente penale, care au sustras aproximativ 60 m. şină de cale ferată dezafectată din grupa D1, a staţiei CF Bucureşti Triaj.
Prejudiciul a fost recuperat, urmând a se stabili valoarea acestuia, iar cercetările sunt continuate cu cei în cauză în stare de libertate.

Persoane urmarite:

Politisti din Biroul de Investigaţii Criminale al Secţiei 7 au depistat şi încarcerat pe SPIRIDON SILVIU GRIGORE, 47 ani, din jud. Teleorman, urmărit general, având de executat 6 luni închisoare pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

Agenţi de siguranţă publică din Secţia 1 au depistat şi predat Secţiei 8 pe STANCU ALIN CĂTĂLIN, 26 ani, din sectorul 3, urmărit local pentru furt.

Lucratori din Biroul Ordine Publică al Secţiei 6 au depistat pe BLAGOCI EDUARD, 28 ani, din sectorul 2, urmărit local pentru comiterea infracţiunilor de abandon de familie şi nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului.

Politisti din Biroul Ordine Publică al Secţiei 23 au depistat pe RIZEA AUREL CORNEL, 24 ani, din sectorul 3, urmărit local pentru furt.

Lucratori din Biroul Urmăriri al Sectorului 6 au prins şi încarcerat pe STĂNESCU CORNELIU, 45 ani, din sectorul 5, urmărit local, fiind condamnat la 4 ani închisoare pentru înşelăciune.

Politisti din Secţia 25 Serviciul de Poliţie pentru Transport Rutier l-au depistat în autobuzul liniei RATB-471, în zona staţiei CFR Progresul de pe şos. Giurgiului pe LUPU VASILE, 44 ani, din sectorul 4, urmărit general pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
Cel în cauză a fost predat Secţiei 14 Poliţie.

Eveniment :

DEMETRIAN GEORGE, 79 ani, domiciliat în sectorul 6, a căzut peste balustrada balconului situat la nivelul etajului 3 al unui imobil situat in sectorul 1, unde era angajat în funcţia de fochist şi a decedat.

Cadavrul a fost transportat la I.N.M.L., iar cercetările sunt continuate de Poliţie şi Parchetul de pe lângă T.M.B.

domeniu: 
categorie: