Candidaţii la fotoliile de directori ai spitalelor braşovene au luat note maxime

Concursul pentru desemnarea directorilor de spitale a luat sfârşit. Examenele au avut loc luni şi miercuri şi au constat în trei probe: o probă orală, una scrisă şi prezentarea unui plan de management. Pentru a se prezenta la examen, concurenţii s-au pus la punct cu legislaţia în vigoare din domeniul sănătăţii. Cu câteva mici excepţii, notele au fost foarte ridicate.

Singurul candidat pentru postul de conducere al Spitalului Judeţean, Dan Grigorescu, a luat nota maximă la proba orală şi 9 la proba scrisă. Directorul Spitalului de Infecţioase este Felicia Condiş, iar la conducerea Maternităţii şi-a prelungit mandatul prin examen medicul Flaviu Gliga. Medicul pediatru Claudia Coste a preluat „frâiele” Spitalului muncipal din Codlea iar concursul pentru postul de director al Spitalului din Săcele a fost câştigat de către Teodora Crăciun. Spitalul din Rupea va fi condus în continuare de către un medicul chirurg Gabriela Băiulescu.

Planul de management prezentat de Băiulescu la examen nu a fost „ancorat în realitate“, fapt care a făcut ca să pice examenul. Chiar şi aşa, Băiulescu va rămâne la conducerea spitalului, ca urmare a dispoziţiei date de Ministerul Sănătăţii.

Excepţie au făcut candidaţii de la Făgăraş. Cei doi pretendenţi la funcţia de director la spitalul făgărăşean nu au reuşit să treacă nici măcar de proba orală. Concurenţii au luat note mai mici decât şapte - limita pentru admitere. Alexandru Grigoriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov şi organizatorul concursurilor a declarat că aceşti doi concurenţi au picat datorită faptului că „nu şi-au reactualizat legislaţia”. Grigoriu a precizat că „cei doi concurenţi au învăţat legislaţia din anul trecut, în care au survenit numeroase schimbări”. Astfel, până când se va organiza o nouă sesiune de examene, la conducere va rămâne actualul director.

domeniu: 
categorie: