Circulaţia CFR între Sighişoara şi Braşov a fost reluată

CFRCompania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că în această dimineaţă, la ora 6.25, a fost reluată circulaţia feroviară între Sighişoara şi Braşov, secţie afectată de răsturnarea a două vagoane din compunerea trenului de marfă 83132.

Duminică, 26.02.2006, în jurul orei 14.10, pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Braşov, în halta Ormeniş, pe firul II, două vagoane din compunerea trenului de marfă 83132 s-au răsturnat şi un alt treilea a deraiat.

În urma răsturnării vagonului cu numărul opt, care era încărcat cu o substanţă chimică, o parte din conţinut s-a scurs pe calea ferată, iar un stâlp al liniei de contact de pe firul doi a fost rupt. Astfel, circulaţia trenurilor între staţiile Augustin şi Apaţa a fost închisă pe ambele fire.

Trenul era compus din vagoane cisternă, pe patru osii, înmatriculate în conformitate cu reglementările internaţionale de către calea ferată din Cehia. Evenimentul produs nu a avut urmări asupra mediului şi nu a prezentat pericol de explozie. La faţa locului, s-au deplasat specialiştii din cadrul CNCF „CFR” SA, SNTFM „CFR”Marfă SA şi a Inspectoratului de Stat Feroviar.

În această intervenţie s-au folosit utilaje de 125 tf şi un vagon de ajutor, din Brasov. La această oră, circulaţia feroviară între Sighişoara şi Braşov se desfăşoară în condiţii normale pe un singur fir, urmând ca echipa de intervenţie, care în prezent se află la faţa locului, să debloceze şina de cale ferată, astfel încât traficul să fie reluat în cel mai scurt timp.

Cauzele şi vinovaţii de producerea acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de către comisia de cercetare.

domeniu: 
categorie: