Comisie privind moartea locotenent-colonelului Ştefan Bălan

Comandantul Batalionului 280 Infanterie, locotenent-colonelul Ştefan Bălan, şi-a pierdut viaţa astăzi, în jurul orei 13.00, în urma unui accident de circulaţie care a avut loc la ieşirea spre Focşani din Râmnicu Sărat. În accident a decedat şi soţia ofiţerului, iar fiica acestora, în vârstă de 14 ani, a fost grav rănită. Ofiţerul revenise în această dimineaţă din Irak, unde a participat, timp de şase luni, la misiunea “Antica Babilonia”.

Împrejurările în care s-a produs accidentul sunt cercetate de o comisie condusă de comandantul Brigăzii 282 Mecanizate şi de Serviciul Poliţiei Rutiere Buzău.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă regretul pentru decesul locotenent-colonelului Ştefan Bălan şi al soţiei sale şi este alături de familia greu încercată.

Locotenent-colonelul Ştefan Bălan s-a născut la 1 august 1967, în Focşani judeţul Vrancea. Între anii 1985-1988 a urmat cursurile Şcolii de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu”, arma infanterie.

Prima funcţie de comandant de pluton a îndeplinit-o la Regimentul 282 Mecanizat „Unirea Principatelor”, din Focşani, unde a ocupat ulterior diferite alte funcţii de comandă şi stat major.

Începând cu luna mai 2005 a preluat comanda Batalionului 280 Infanterie.
Ofiţerul a absolvit cursuri de pregătire la Academia Naţională de Apărare a Poloniei (2000) şi la Şcoala NATO de la Oberammergau (2001). În 2004 a absolvit, ca şef de promoţie, Facultatea de Comandă şi Stat Major din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare, din Bucureşti.

domeniu: 
categorie: