Editura Libertatea din Pancevo a împlinit 60 de ani

La Pancevo, în Serbia-Muntenegru, într-un cadru festiv, au fost aniversaţi 60 de ani de la apariţia primului număr al săptămânalului „Libertatea”, ziarul central al românilor din Serbia şi Muntenegru. Manifestările prilejuite de această ocazie au fost organizate la centrul de cultură „Olga Petrov” din Pancevo de către Casa de Presă şi Editură „Libertatea”.

Cuvântul de deschidere a fost ţinut de către directorul săptămânalului, Nicu Ciobanu, care a vorbit despre importanţa activităţii ziarului cu cea mai îndelungată apariţie din istoria jurnalisticii româneşti din Iugoslavia postbelică, respectiv Serbia şi Muntenegru de astăzi.

Oficialităţile prezente au felicitat echipa redacţională pentru munca depusă şi au subliniat importanţa publicaţiei pentru românii de aici şi nu numai. Partea română a fost reprezentată prin Mona Muscă, ministrul Culturii şi Cultelor şi Horia Irimia, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, iar partea sârbă prin Bojan Pajtic, preşedintele Consiliului Executiv al P.A. Voivodina, Milorad Djuric, secretar provincial pe probleme de comunicare şi domnul Daniel Petroviæ, secretar provincial pentru agricultură şi preşedinte al Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia şi Muntenegru.

Felicitările pentru activitatea depusă şi pentru recunoaşterea importanţei rolului avut de-a lungul timpului au fost urmate de acordarea diplomelor de excelenţă. Cu această ocazie Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a primit din partea publicaţiei diploma de excelenţă, aceasta urmând a-i fi înmânată personal cu ocazia „Zilelor P.A. Voivodina în Caraş-Severin” ce se vor desfăşura în perioada 3-5 iunie la Crivaia în Caraş Severin.

domeniu: 
categorie: