Încep înscrierile pentru a noua ediţie a concursului de matematică 'Lumina Math'

Elevii din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a mai au la dispoziţie puţin mai mult de o săptămână, până pe 3 martie, pentru a se înscrie la cea de-a 9-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică „Lumina Math”.

Pasionaţii de matematică sau cei care vor numai să se verifice înainte de examene sunt aşteptaţi şi în acest an să se întreacă în cunoştinţele de matematică pentru a câştiga unul din premiile în valoare totală de 70 de milioane de lei.

Formularele de înscriere pot fi găsite la secretariatelor şcolilor de provenienţă din Bucureşti şi Constanţa, iar examinarea va avea loc în cele două centre amenajate la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Liceul Internaţional de Informatică Constanţa.

Concursul Naţional de Matematică Lumina Math are, ca în fiecare an, o singură probă susţinută pe data de 18 martie 2006. Examenul se adresează tuturor elevilor, având un nivel de dificultate mediu. Întrebările vor fi formulate din materia anului şcolar 2006 parcursă până în acest moment, precum şi din cunoştinţele acumulate în anul trecut de studiu. Testul tip grilă de 40 de întrebări trebuie rezolvat în maximum 2 ore.

Fiecare problemă rezolvată valorează 2 puncte. După terminarea examinării, participanţii vor putea să păstreze testele. Verificarea rezultatelor se va face cu ajutorul unui aparat computerizat special şi se vor afişa la centrele de examinare. Acestea vor putea fi consultate şi pe site-ul www.luminamath.ro.

În plus, fiecăruia dintre competitori îi va fi expediat un raport detaliat privind lucrarea sa şi modul de evaluare a acesteia. Fiecare participant va fi recompensat la ieşirea din sala de concurs cu o diplomă de participare şi cu o mapă Lumina Math, iar aproximativ 50 % dintre copii vor primi, în ordinea ieşirii din sală, tricouri Lumina Math. Detalii despre modalitatea de înscriere, curriculum detaliat al testelor în funcţie de clasă şi subiecte date în anii anteriori sunt accesibile pe pagina web a concursului, www.luminamath.ro.

Concursul “Lumina Math” este organizat anual de Lumina Instituţii de Învăţământ, prin Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Liceul Internaţional de Informatică Constanţa, alături de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Constanţa.

Concursul Naţional de Matematică “Lumina Math” are ca obiective creşterea interesului copiilor pentru această disciplină, familiarizarea cu modalităţile de testare şi atmosfera de examen şi autoevaluarea elevilor de clasa a VIII-a înaintea Testării Naţionale.

“Lumina Math” a luat fiinţă în anul 1998, din dorinţa de a da elevilor interesaţi de domeniul matematicii şansa de afirmare şi de a cunoaşte pe alţii cu preocupări similare. Organizată iniţial în judeţul Constanţa şi în municipiul Bucureşti, competiţia s-a extins la nivel naţional şi chiar internaţional (în 2004 au luat parte şi elevi din Republica Moldova) .

domeniu: 
categorie: