Instanţa a dat câştig de cauză soţiei lui Adrian Pintea în împărţirea averii

Judecătoria sectorului 2 a decis, astăzi, că soţia actorului Adrian Pintea, Lavinia Pintea, va primi apartamentul şi maşina deţinute în timpul căsătoriei celor doi. Alte venituri urmează să fie împărţite între Lavinia şi rudele soţului ei. Decizia instanţei poate fi atacată.

Lavinia Pintea a înaintat, pe data 25 ianuarie 2008, o acţiune la Judecătoria sectorului 2, prin care cerea jumătate din bunurile dobândite în timpul căsătoriei, respectiv aproximativ 90.000 de lei, reprezentând depozite bancare, şi jumătate din drepturile de autor obţinute de Adrian Pintea.

Lavinia susţine că a fost acuzată, pe nedrept, că a publicat operele lui Adrian Pintea. Ea solicitat instanţei să stabilească partea pe care trebuie fiecare dintre moştenitori să o primească, inclusiv în ceea ce priveşte autoturismul în valoare de 26.000 lei. În plus, a cerut ca magistraţii să constate că apartamentul a fost primit cu titlu de donaţie de la tatăl lui Adrian Pintea şi că nu trebuie luat în calcul la proces.

Lavinia Pintea a susţinut că a apelat la magistraţi deoarece nu s-a înţeles pe cale amiabilă la notariat cu tatăl şi sora actorului, familia Pintea solicitând cea mai mare parte din bunurile de uz personal ale fostului actor.

Actorul Adrian Pintea a murit pe 8 iunie 2007, la Institutul Clinic Fundeni.

domeniu: 
categorie: