Ministrul Administraţiei si Internelor a vizitat o secţie de pompieri

Gabriel Oprea, ministrul administraţiei şi internelor, a vizitat Secţia de Pompieri „Morarilor”, din cadrul Grupului Regional de Pompieri Bucureşti. Ministrul le-a mulţumit pompierilor pentru activitatea lor, pentru eforturile pe care le depun în fiecare zi şi mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

Oprea a dispus suplimentarea efectivelor de pompieri care vor acţiona în noaptea de Revelion pentru a putea interveni la capacitate maximă, în caz de nevoie.

„Vrem să oferim siguranţă românilor şi pentru aceasta fiecare dintre instituţiile ministerului trebuie să funcţioneze la potenţial maxim. Vreau ca pompierii să-şi îndeplinească sarcinile cu maximă responsabilitate şi am dorit să vă transmit îndemnul de a fi extrem de bine pregătiţi şi vigilenţi în zilele care urmează, în special în noaptea de Revelion. Este important să aveţi capacitatea de a acţiona imediat, cu eficienţă şi profesionalism în situaţiile care vor necesita intervenţia pompierilor”, le-a spus ministrul administraţiei şi internelor pompierilor din secţia „Morarilor”.

Secţia de Pompieri „Morarilor”  a fost înfiinţată la 9 septembrie 1957, ca structură subordonată a Grupului Regional de Pompieri Bucureşti, purtând iniţial denumirea de „Compania a XIV-a Pompieri”. De-a lungul timpului aceasta structură a avut mai multe titulaturi, până în anul 2004, când, odată cu înfiinţarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” al Municipiului Bucureşti, s-a stabilit actuala denumire - Secţia de Pompieri „Morarilor”.    

Structura are ca principal obiectiv gestionarea situaţiilor de urgenţă ce ar putea să apară în zona de est a Capitalei. Printre obiectivele din zona de responsabilitate, cărora li se acordă importanţă deosebită, fiind considerate surse de risc, sunt o serie de obiective socio-economice, instituţii bancare şi instituţii de învăţământ.

În anul 2008, lucrătorii Secţiei de Pompieri „Morarilor” au intervenit în 282 de situaţii de urgenţă, majoritatea incendii (271), precum şi la salvări de persoane sau animale (11).Începând din anul 2007, în aceeaşi locaţie cu cea a Secţiei de Pompieri „Morarilor”, funcţionează Detaşamentul Special de Salvatori şi Detaşamentul M.U.R.D., ai căror membri au participat, în anul 2008, la 1.833 de intervenţii specifice.

domeniu: 
categorie: