Ninsorile şi frigul vor continua încă cel puţin trei zile

După câteva zile de primăvară, iarna îşi arată din nou colţii, mai ales în vestul şi nordul ţării. Meteorologii anunţă că în următoarele 48 de ore vor continua să cadă precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu intensificări locale ale vântului. Vremea se va ameliora începând de joi, 2 martie. În Maramureş, potrivit dispeceratului Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri Maramureş, din cauza ninsorii şi a zăpezii depuse în ultimele ore, pe toate drumurile se circulă în condiţii specifice sezonului rece.

În Bistriţa-Năsăud s-a format un pod de gheaţă pe râul Someşul Mare, dar autorităţile spun că deocamdată nu or interveni, pentru sloiurile se vor topi.

În Mehedinţi 10 localităţi sunt izolate şi DN 57 Orşova-Moldova Nouă e fisurat de câteva luni pe o lungime de circa 15 metri, din cauza alunecărilor de teren - circulaţia fiind blocată de ieri dimineaţă.

În Suceava ninsorile au afectat circulaţia rutieră pe mai multe trasee din judeţ, în urma ninsorilor carosabilul devenind lunecos, îngreunând mult condiţiile de trafic, deşi echipajele de deszăpezire au acţionat, în special pe traseele principale din judeţ, împrăştiind material antiderapant. Deocamdată nu s-au înregistrat blocaje în trafic, dar se recomandă şoferilor să fie prudenţi.

domeniu: 
categorie: 
Autor: