Raport privind situaţia hidrometeorologică şi a calităţii mediului în intervalul 30.04.2004, ora 7.00 - 01.05.2004, ora 7.00

SITUATIA HIDROMETEOROLOGICA
1.Situatia si prognoza hidrologica pe raurile interioare si Dunare, din 01.05.2004, ora 06.00

Debitele au fost in scadere exceptand raurile din Dobrogea unde au fost stationare. Debitele se situeaza la valori cuprinse intre 30-80% din normalele lunare, mai mici (20-30% din normalele lunare) pe Rm. Sarat si pe raurile din bazinele Barladului si Jijiei.

Nu se inregistreaza depasiri ale cotelor de aparare.

Debitele vor fi in general in scadere.

DUNARE: Debitul la intrea in tara (sectiunea Bazias) a fost de 10000 mc/s situandu-se peste media multianuala lunara (7350mc/s).

Pe sectorul romanesc, aval Portile de Fier, debitele au fost in scadere la Gruia si pe sectorul Tr. Magurele-Tulcea si in crestere pe sectorul Calafat-Corabia.

Nivelurile se situeaza peste COTELE DE ATENTIE la: Gruia (610+28)-jud. Mehedinti, Calafat (550+27), Bechet (550+40)-jud. Dolj, Corabia (500+32)-jud. Olt, Tr. Magurele (550+17) si Zimnicea (550+5)-jud. Teleorman, Braila(560+9)-jud Braila, Cernavoda (500+27) si Harsova (580)-jud. Constanta, si Isaccea (410 +28)-jud. Tulcea

Se situeaza in FAZA I DE APARARE urmatoarele incinte indiguite: Ghidici-Rast-Bistret, Bistret–Nedeia–Jiu (jud.Dolj); potelu-Corabia (jud. Olt); Zimnicea–Nasturelu, Bujoru-Pietrosani, (jud.Teleorman); Pietrosani–Vedea, Vedea-Slobozia, Gostinu–Greaca–Arges (jud.Giurgiu); Oltenita-Surlari-Dorobantu, Calarasi-Raul, Unirea-Jegalia-Galdau, Borcea de Sus (jud. Calarasi); Facaeni–Vladeni, Luciu–Giurgeni, Borcea de Jos (jud.Ialomita); Varsatura, Braila–Dunare–Siret, (jud.Braila); Badalan (jud.Galati); Harsova-Ciobanu–Garliciu, Topalu I (jud.Constanta); Daeni-Ostrov, 23 August–Grindu, Tudor Vladimirescu, Tulcea-Nufaru, Pardina, Chilia Veche, Periprava, Letea, Mila 23, Sulina, Caraorman, Mahmudia, Sf. Gheorghe (jud.Tulcea).

Se situeaza in FAZA a II-a DE APARARE urmatoarele incinte indiguite: Jiu–Bechet, Bechet–Dabuleni (jud.Dolj); Stelnica–Bordusani (jud.Ialomita); Bratesul de Jos (jud.Galati); Calmatui–Gropeni–Chiscani, Noianu–Chiscani, digul de aparare al municipiului Braila, Insula Mare a Brailei pe sectoarele Filipoiu, Lunguletu, Gemenele, Balaia, Maicanu, Marasu, Bandoiu, Titcov (jud. Braila); Garliciu–Daeni, Ostrov–Peceneaga, Peceneaga–Turcoaia, digul de aparare al orasului Macin, Macin–Iglita–Carcaliu, Smardan, Smardan–23 August I-II, Grindu–Canton km.30-Ciulinet–Isaccea, Gorgova, R3 de pe br. Sf. Gheorghe, Crisan (jud. Tulcea).

Se situeaza in FAZA a III-a DE APARARE urmatoarele incinte indiguite: Macin-Smardan, R4 de pe br. Sf. Gheorghe (jud. Tulcea).

Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in scadere.

Pe sectorul romanesc, aval Portile de Fier, debitele vor fi in scadere pe sectoarele Gruia-Calafat si Giurgiu-Tulcea si in crestere pe sectorul Corabia-Zimnicea.

Nivelurile se vor situa peste COTELE DE ATENTIE cu 7-40 cm la:Gruia, Calafat, Bechet, Corabia, Tr. Magurele, Zimnicea, Cernavoda, Braila si Isaccea.

2. Situatia meteorologica in intervalul 30.04.2004,ora 09-01.05.2004, ora 06

In tara vremea a fost predominant frumoasa si calda, pe alocuri chiar deosebit de calda, iar cerul variabil mai mult noros in vest, sud-vest si nord. Au cazut ploi slabe, mai ales cu caracter de aversa insotite de descarcari electrice, izolat in Banat, sudul Crisanei, nordul Moldovei si sudul Olteniei. Vantul a prezentat unele intensificari in Dobrogea, sudul Banatului si in zona inalta de munte.

Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 15 grade la Mangalia si 27 de grade la Oltenita, iar la ora 06 se inregistrau 3 grade la Miercurea Ciuc si 18 grade la Oravita.

La Bucuresti vremea a fost frumoasa si calda, iar cerul variabil, mai mult senin. Vantul a suflat in general slab.

Temperatura maxima a fost de 25 de grade la Afumati si 26 de grade la Baneasa si Filaret, iar la ora 06 se inregistrau 5 grade la Baneasa, 7 grade la Afumati si 9 grade la Filaret.

CALITATEA APELOR
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

CALITATEA MEDIULUI

1. În domeniul aerului

Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

2. În domeniul solului si vegetatiei

Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

3. În domeniul supravegherii radioactivitatii mediului

În tara si în capitala valorile radioactivitatii mediului s-au încadrat în limitele normale de variatie ale fondului natural.

4. În municipiul Bucuresti

Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

domeniu: 
categorie: