Ştiţi cum să vă feriţi de boli? Azi: Cataracta

Cataracta este o stare degenerativă a ochiului în care cristalinul devine treptat tot mai opac iar vederea devine înceţoşată. În timp ce cataracta poate apărea ca rezultat al altor boli ale ochiului, ea se dezvoltă în cea mai mare măsura din cauza înaintării în vârstă. De fapt, se spune că fiecare din noi am avea cataractă dacă am trăi până la o vârstă înaintată.

Simptomele uzuale ale cataractei sunt:
- Înceţoşarea vederii, fără senzaţie de durere
- Nevoia schimbării dese a prescripţiei de ochelari
- Lumina devine prea orbitoare
- Culorile par fade şi maronii
- Vedere nocturnă slăbită
- Sensibilitate la lumină / lumina pare prea slabă.

Prevenire
Din moment ce ce nu exista nici un mod de a preveni cataracta, exista câteva lucruri pe care le putem face pentru a limita sau a încetini formarea ei. De exemplu, moleculele instabile, cunoscute ca radicali liberi, pot distruge celule ale ochiului, fapt ce poate duce la grave probleme de vedere, cum ar fi cataracta. Studiile au arătat că mineralele şi vitaminele antioxidante pot ajuta la combaterea radicalilor liberi şi la încetinirea sau prevenirea bolilor asociate cu aceştia. Nu ezitaţi să întrebaţi doctorul dacă e bine să luaţi un supliment vitaminic, cum ar fi Ocuvite de la Bausch & Lomb. De asemenea, protejându-vă ochii de lumina solară puternică puteţi încetini formarea cataractei.

Tratament
Nu există medicamente, picături de ochi, exerciţii sau ochelari care să ducă la dispariţia cataractei. Cu toate acestea, cataracta poate fi tratată cu succes cu ajutorul chirurgiei.

domeniu: 
categorie: