Vicepreşedintele PNL CS, Horia Irimia, se opune casărilor fictive din CJ

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin şi vicepreşedinte al PNL Caraş Severin, Horia Irimia, a avut un schimb dur de replici cu un consilier din PD, coleg de coaliţie, în timpul şedinţei de sfârşit de an 2005. Ultima şedinţă de ieri şi din acest an a Consiliului Judeţean Caraş Severin se anunţa mai mult decât obişnuită. Sala Administraţiei Publice Locale a fost arhiplină iar pe ordinea de zi figurau, majoritare de altfel, puncte privind ajustări de buget, fel de fel de comisii şi printre altele, la punctul 5, casarea unor obiecte din patrimoniul propriu precum şi din ale unor instituţii subordonate CJ: Drumuri Judeţene, centru Militar, ISU şi Pompieri- toate în valoare totală de aproape 250 de milioane de lei vechi.

Lista cuprinde de la banalele fax-uri, aparate telefonice şi până la PC- uri, corpuri de mobilă, dar şi camere video de peste 20 de milioane de lei, camere şi aparate foto, birouri, scrumiere, televizoare, cafetiere, maşini de scris, ficuşi, garnişe dar şi telefoane mobile, imprimante şi multe, multe altele. Supus la vot, Horia Irimia, vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean, a fost singurul care nu a votat respectiva Hotărâre.

În cadrul şedinţei vicepreşedintele a declarat :' Să plătească toţi cei care au furat !
Sunt poziţii ciudate pe lista de casări. Este aparatură IT care nu are durata de funcţionare normată prin lege şi aprobată care este în realitate folosită de diverse
fundaţii şi de diverse persoane.

Un exemplu de notorietate este aparatura Consiliului Judeţean folosită de Asociaţia 'Prietenii lui Hercules' care edita un ziar apropiat de PSD, aparatură de zeci de milioane, cumpărată din banii publici. Dar sunt şi mai multe alte poziţii ciudate'.

De fapt, discuţiile au pornit de la consilierul judeţean PD Haralambie Cotarcea, fost senator PRM în mandatul 1996-2000, care a insinuat că doar fostul senator Muller – fost PNL - a primit mobilier în acea perioadă.

În timpul şedinţei, Horia Irimia a trimis la casieria Consiliului suma de 13,5 milioane lei vechi, contravaloarea mobilierului uzat de la fostul cabinet, senatorial. Funcţionarii nu au vrut să încaseze suma, motivând că s-a făcut deja închiderea conturilor pe 2005. Irimia a declarat că va trimite banii prin mandat poştal. 'Deşi nu era obligaţia mea, nici a PNL, nu vreau să circule insinuări pe seama PNL. Dar să plătească toţi cei care vor să facă şmecherii pe bani publici.'

În timpul şedinţei, Irimia a propus ca tot ce este pe lista de casare sa fie casat conform legii, fizic, nu doar scriptic : 'Ce este uzat şi nefolosibil, sa fie tăiat cu toporul şi dus la deşeuri !'.

domeniu: 
categorie: