Hunedoara: Scandal între transportatori şi primarul de la Vulcan

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, a interzis firmei de transport ZMK să mai circule prin localitate, începând cu data de 1 septembrie 2007, transmite corespondentul AMOS News.

Acesta a precizat într-o adresă trimisă către ZMK faptul că firma este obligată să circule pe variantă, ceea ce a dus şi la o serie de proteste din partea oamenilor, obişnuiţi cu vechiile lor staţii.

Întrebat în baza cărei legi a trimis această adresă, Gheorghe Ile a declarat că: "Nu e nicio lege, ci pur şi simplu e vorba de bun simţ. Noi nu le dăm avizul, aşa cum şi ei nu vor să îi ia pe oamenii cu tichete şi legitimaţii de transport. Trebuia să-mi dea răspunsul la ce i-am întrebat eu, de ce nu vor să mai transporte oamenii. Ei au spus că din cauza taxiurilor. Asta este o tâmpenie! Sunt aiureli, atâta tot. Ei să-şi facă treaba aşa cum trebuie", a declarat, pentru AMOS News, primarul Vulcanului.

La rândul ei, Marga Szabo, administratorul ZMK, a declarat că primarul Ile favorizează taxiurile "pe faţă".

"Îmi arată pe faţă că el favorizează taxdiurile, asta face. Este un grup de interese care roieşte în jurul său şi care îl tot presează să ne facă rău atât nouă, cât şi oamenilor. Câţi oameni acceptă să aibă staţii în altă parte decât în locurile obişnuite?

Ca primar, nu ai dreptul să faci o adresă de genul acesta. Dacă vrei să faci aşa ceva, îi chemi pe toţi operatorii de transport şi vorbeşti cu ei, iei hotărâri de faţă cu ei. În primul rând, ar trebui respectată legea transparenţei. Iar noi am câştigat aceste trasee la Ministerul Telecomunicaţiilor, prin licitaţie electronică", a explicat Marga Szabo.

Mai mult, ea este hotărâtă să nu respecte cerinţele din adresa Primăriei Vulcan, deoarece "nici ei nu respectă legea".

ZMK este principalul transportator de tip maxi taxi din Valea Jiului.

domeniu: 
categorie: