Petrochemical Holding GmbH a devenit noul Administrator special al Rafo

În şedinţa din 17 iulie, Adunarea Generală Ordinară şi Extraordinară a Acţionarilor de la Rafo o­neşti a aprobat o serie de decizii printre care renunţarea la unele penalităţi către BKP, vânzarea unor staţii sau terenuri libere de sarcini şi numirea unui nou administrator special de la data întrunirii AGA, care capătă, prin decizia AGA, dreptul de a-l revoca din funcţie de directorul general. Informaţiile au fost transmise ieri, printr-o notificare oficială, Bursei de Valori Bucureşti, unde compania este listată. Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat, în cele din urmă, propunerea Administratorului special - IVG Investment & Management BV - de renunţare la penalităţile în valoare de peste 14,5 milioane RON facturate în perioada septembrie 2005 - decembrie 2005 către fosta VGB Impex SRL - actuala BKP Trading Impex SRL.

AGA a analizat şi rezultatele economico-financiare înregistrate de staţiile de distribuţie a carburanţilor aflate în proprietatea RAFO şi a decis, la propunerea Administratorului special, să dispună ca staţiile, terenurile cu construcţii sau fără, care sunt libere de sarcini, să fie puse în vânzare prin negociere directă.

Demararea negocierilor se va face după ce decizia va fi aprobată de Adunarea Generală a Creditorilor. În perioada următoare, Rafo va căuta un evaluator care să determine valoarea de piaţă a terenurilor.

O altă decizie a AGOA este legată de încetarea Contractului de Administrare încheiat între Rafo şi Administratorul special IVG Investment & Management BV, începând cu data de 17 iulie 2007. Prin urmare, Andre Leonard Paul Geens nu va mai fi reprezentantul acţionarilor în Adunarea Generală a Creditorilor. O dată cu încheierea acestui contract, IVG Investment & Management BV nu-şi va recupera nici garanţia în valoare de 100.000 de euro depusă la data de 27 noiembrie 2006.

Noul administrator special al Rafo va fi, începând cu data de 17 iulie, Petrochemical Holding GmbH - care deţine Calder-A International, acţionar majoritar al Rafo - reprezentată de Iakov Goldovskiy. Reprezentantul permanent al Administratorului special va fi cetăţeanul bulgar Miroslav Dermendjiev. Potrivit notificării adresate BVB, durata mandatului de administrare este de doi ani, cu posibilitate de prelungire.

Valoarea indemnizaţiei lunare pe care urmează să o primească Petrochemical Holding GmbHm este de 0,75 USD pe tona de ţiţei prelucrată. De asemenea, cheltuielile privind cazarea, diurna, transportul, telefonul pentru reprezentanţii Petrochemical Holding GmbHm vor fi decontate de societate.

Adunarea Generală a Acţionarilor a modificat actul constitutiv al Rafo în sensul introducerii unor noi articole. De exemplu, la capitolul 'Administrarea societăţii', au apărut două articole noi care spun că Administratorul special numeşte şi revocă directorul general al societăţii, respectiv Administratorul special poate delega conducerea societăţii directorului general.

AGA a decis şi majorarea capitalului social cu peste 53 milioane dolari, reprezentând aport în numerar adus de acţionarul Balkan Petroleum Ltd. Potrivit documentului AGA, suma reprezintă contravaloarea investiţiilor de mediu şi tehnologice asumate prin contractul de privatizare. Plăţile au fost efectuate de către Calder A International BV şi SC Expanet Trading SRL 'în numele şi pe seama' Balkan Petroleum, se mai arată în document.

domeniu: 
categorie: 
Autor: