Preotul din Podu Turcului (BC)a venit la vot cu tot cu enoriaşi

‘Bine ai venit, părinte, ne gândeam că o să ne ţii toată ziua alegătorii la biserică!’. Aşa a fost întâmpinat astăzi preotul Vasile Chilianu, de către membrii comisiei secţiei de votare din comuna Podu Turcului, judeţul Bacău.

În urma sa, un întreg alai de enoriaşi ce tocmai au ieşit de la biserică îl urmau cu încredere. Venirea enoriaşilor direct de la slujbă a adus, într-un interval de o jumătate de oră, un spor de câteva sute de semnături adăugate pe listele de alegători. Spre deosebire de vecinii lor din alte comune care nu prea aflaseră mare lucru despre modificările aduse Constituţiei, localnicii din Podu Turcului chiar ştiau pentru ce votează. Puţini au fost cei pe care i-am văzut în faţa cabinei de vot care să nu ne poată spune măcar câteva din modificările aduse noii Constituţii.

‘Sigur că ştiu, doar li s-a explicat pe îndelete la biserică pentru ce sunt chemaţi la vot şi de ce este important ca noua Constituţie să fie votată’, spune preotul Chilianu. Cu tot efortul depus de preotul comunei, locuitorii din Podu Turcului nu s-au arătat prea dispuşi să vină în faţa urnelor pentru a-şi exprima votul cu privire la modificările aduse noii Constituţii. Cu patru ore înainte de închiderea secţiilor de votare ceva mai puţin de jumătate de cetăţenii comunei şi-au exprimat opinia cu privire la noua Constituţie.

domeniu: 
categorie: