Ultimele văcuţe decorate pentru CowParade Bucharest 2005 au fost prezentate azi

Astazi Rotonda Plaza Romania a gazduit o conferinta de presa in cadrul careia au fost prezentate ultimele vacute decorate pentru CowParade Bucharest 2005, printre care doua vacute care urmeaza sa fie vandute in scopuri caritabile: Rescue Cow, semnata de Mihai Stanescu, si Glass Cow, care a prins viata sub sulfarea magica a lui Ioan Nemtoi. Prezent la conferinta de presa, Ioan Nemtoi si-a prezentat lucrarea, subliniind importanta componentei caritabile a CowParade, facand apel la presa sa mediatizeze Licitatia Caritabila CowParade Bucharest 2005, organizata in beneficiul Special Olympics Romania.

Ioan Nemtoi este unul dintre cei mai creativi artisti europeni, care s-a remarcat prin lucrari ingenioase in sticla, fie ele decorative sau monumentale. Numele sau se leaga de modelarea sticlei la scara monumentala si combinatia dintre culori vii si suprafete de sticla mata pe care le foloseste in lucrarile sale.


‘’Mi-am asumat scopul laudabil al acestui eveniment, caritatea, fara sa uit de continut. Sa vezi strazile aglomerate de masini de ultima generatie si zgarie-nori ale unui oras umplute de vaci, este o viziune aproape o­nirica, o traznaie, dar o premisa incitanta : cum arata banala vaca in mijlocul erei tehnologice si urbanizarii, daca sufera de sindromul provincialului sau tine pasul, daca este lovita sau nu de nefirescul care o inconjoara. Aceste intrebari apar dincolo de jocul facil si au produs vaca nebuna - cum ii spune fiul meu, o vaca neverosimila a orasului, un artificiu care pledeaza impotriva artificiului din viata noastra. In loc de Joiana care-si rumega ratia de flori, am conceput o vaca pe jumatate dezarticulata, putin nelamurita de propriul statut, o ciudatenie a naturii. Arta nu are nevoie decat de pretexte pentru a exista, iar daca in final demersul meu ajuta atletii Special Olympics Romania, nu pot decat sa ma bucur.’’

Katarina Kiss, Coordonator de Proiecte la Special Olympics Romania, a multumit artistilor care au decorat vacute, subliniind faptul ca fondurile stranse la licitatia caritabila ii vor ajuta cei peste 500 de atleti care vor lua parte la Jocurile Prieteniei Special Olympics 2005, care se vor desfasura incepand cu 24 septembrie la Constanta.

Cu umorul care il caracterizeaza, Mihai Stanescu a prezentat vacuta Rescue Cow, donata de CowParade Bucharest 2005 victimelor inundatiilor, ca un raspuns la initiativa Anchor Grup. Artistul si-a aratat solidaritatea cu cei afectati de furia apelor, exprimandu-si speranta ca fondurile stranse in urma vanzarii ei ii vor ajuta pe cei cei care au atata nevoie de sprijin.

Lestat Monroe, Art Directorul CowParade Bucharest 2005, a multumit reprezentantilor Plaza Romania pentru caldura si entuziasmul cu care au sprijinit acest proiect, prin adoptarea vacutei Glass Cow, si gazduirea unui live workshop in cadrul caruia cei aflati la cumparaturi au putut arunca o privire in culisele evenimentului, acolo unde vacutele albe din fibra de sticla prind viata, metamorfozandu-se in opere de arta pline de culoare. Printre acestea se numara Golden Cow de Vlad Nanca; Prrrecious, de Maria Popistasu si Cosima Opartan, Tic-Tac de Zoltan Bela si Antispam de Bruno Vintila, dar si ’Apicow!, decorata live astazi de catree echipa Event Horizon coordonata de Michele Lagueux. Ledstat s-a aratat incantat de modul in care artistii romani au decis sa se implice in aceasta expozitie de arta stradala, oferind publicului lucrari unice.

Burcu Karasoy, Director de Comunicare la Plaza Romania, a vorbit despre implicarea Anchor Grup in CowParade si a multumit artistilor care au decorat vacutele de exceptie expuse in Rotonda. Totodata, a lansat publicului invitatia de a veni sa vada vacutele CowParade care se vor afla la cumparaturi in Plaza Romania incepand cu 13 septembrie.

Licitatia Caritabila CowParade 2005 va avea loc pe 12 septembrie 2005, la Teatrul National, Sala Liviu Rebreanu, incepand cu orele 20.00.

Alte ştiri:

European COWstitution intră în Parada Văcuţelor !

Prefectul Mioara Mantale va tăia panglica inaugurală a CowParade Bucharest 2005
domeniu: 
categorie: