Utilizarea www.e-licitatie.ro a adus anul trecut economii de 1,1 mld euro

Utilizarea Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (site-ul de licitaţii publice www.e-licitatie.ro), a adus anul trecut economii de 1,1 miliarde euro, a anunţat miercuri Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) într-un comunicat.

"În România, exemplul utilizării Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) este grăitor pentru beneficiile pe care un sistem electronic naţional l-ar aduce pentru bugetul statului: în anul 2009 s-au realizat economii de 1,1 miliarde de euro în condiţiile în care doar 15% din achiziţiile publice au utilizat sistemul. Pentru anul 2010, se estimează o economie de 2,2 miliarde de euro şi o creştere a procentului de utilizare a achiziţiilor publice electronice la 40% din totalul achiziţiilor publice", se arată în comunicatul MCSI.

De asemenea, MCSI a propus Strategia naţională eRomânia, concept de guvernare electronic ce va fi implementat în perioada 2010-2013.

"Scopul este acelaşi, ca şi în proiectele europene: fiecare cetăţean, fiecare firmă sau utilizator guvernamental va avea posibilitatea de a se informa, de a accesa serviciile publice sau de a soluţiona on-line orice problemă administrativă, rapid şi eficient. Accesul uşor la Internet şi serviciile publice oferite electronic tuturor cetăţenilor vor duce la economii semnificative la bugetul de stat", se mai arată în comunicat.

Potrivit acestuia, economisirea este cel mai mare beneficiu al adoptării tehnologiei, lucru ce va salva nu doar bani, dar şi timp.
 

domeniu: 
categorie: