22 de copii orfani din Suceava pierduţi în străinătate

Sute de copii din judeţul Suceava au fost adoptaţi în străinante în perioada 1998-2004. Autorităţile judeţene recunosc pentru prima dată că au pierdut urma a zeci de copii, transmite corespondentul AMOS News. În perioada 1998-2004 au fost adoptaţi în străinatate 342 de copii. Conducerea Consiliului Judeţean Suceava spune că despre 22 de copii nu se mai ştie nimic. În SUA au fost adoptaţi 101 copii însă despre 17 nu se mai ştie nimic. În aceeaşi situaţie se află un copil adoptat în Spania, un altul dat în adopţie unei familii din Grecia şi încă unul în Italia. Nici despre soarta a doi copii infiaţi de o familie din Germania nu se mai ştie nimic.

Administraţia judeţeană a făcut demersuri la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului în vederea elucidarii situaţiei acestor copii, dar până în acest moment nu s-a primit nici un răspuns.

Din momentul în care au fost adoptaţi din instuţiile de ocrotire sucevene de la Suceava nu s-a primit nici un raport din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului.

Între cei 22 de copii adoptaţi în străinătate, şapte proveneau de la Spitalul de Neuropsihiatrie Siret, opt din centre de plasament din judeţ şi alţi şapte cu vîrste între 2 şi 5 ani se aflau în îngrijirea unor asistenţi maternali.

domeniu: 
categorie: