Investiţiile la Romaero continuă şi în 2005, a asigurat Şereş

'În bugetul pe 2005 al Ministerului Economiei şi Comerţului nu a fost prevăzut nici un leu pentru investiţii la societatea Romaero, în timp ce la Romarm erau prevăzute 198 miliarde lei', a declarat astăzi ministrul de resort Codruţ Şereş. Cu toate acestea se vor găsi bani pentru investiţii la Romaero, a asigurat Şereş. Declaraţia sa este un răspuns la protestul sindicaliştilor de la societatea Romaero care au reclamat faptul că statul nu a alocat bani pentru această societate.

Şereş a explicat că din cele 198 miliarde lei pentru Romarm, 60 miliarde lei au luat calea Ministerului de Finanţe printr-o rectificare şi au rămas 138 miliarde lei. Din aceştia s-au cheltuit 50 miliarde lei pentru Romarm, urmând ca restul de 88 miliarde lei să meargă pentru investiţii la Romaero, dar este posibil să se mai aloce bani şi pentru Romarm.

În momentul de faţă, societatea Romaero îşi aşteaptă 'pretendenţii' în vederea privatizării. Ministrul Şereş a cerut conducerii Romaero o nouă evaluare a terenului pe care este aşezată societatea şi care se estima până acum la 2,5-3 euro/mp. A rezultat în schimb un preţ de 50 de ori mai mare, diferenţiat în funcţie de poziţia faţă de pistă. Pe baza acestui raport se va mări capitalul social al Romaero, iar privatizarea ei se va face la un preţ care să reflecte realitatea, a mai spus Şereş.

Şereş a mai arătat că privatizarea se va face atunci când se va găsi un investitor strategic şi nicidecum un investitor imobiliar. Romaero se află în parteneriat cu compania americană Lockheed Martin în vederea constituirii celui mai mare centru de mentenanţă din această regiune pentru aeronavele Hercules C-130.

ROMAERO şi compania Lockheed Martin îşi consolidează parteneriatul

domeniu: 
categorie: 
Autor: