Mare de oameni la funerariile celor 13 oneşteni morţi în accidentul de la Bârlad

Câteva mii de oneşteni au participat ieri la funerariile celor 13 victime ale accidentului petrecut joi dimineaţa, în jurul orei 4.40, pe DN11 A, pe porţiunea ce leagă localităţile Podul Turcului de Iveşti şi Bârlad. Ceremonia a fost oficiată de 15 preoţi ortodocşi şi catolici iar victimele au fost inmormântate împreună în cimitirul de la poalele dealului Red.

Durerea care i-a cuprins pe cei care au ţinut să meargă pe ultimul drum alături de cei care şi-au pierdut viaţa în urma teribilului accident a fost fără seamăn. A fost nevoie ca cele două ambulanţe care au însoţit, alături de maşinile Jandarmeriei şi Pompierilor, cortegiul funerar, să facă două drumuri până la Spitalul Oneşti pentru a se aproviziona cu calmantele solicitate de rudele celor decedaţi şi participanţilor la înmormântare.

Două dintre rudele celor care şi-au pierdut viaţa în accident au fost duse de urgenţă în spital iar un alt bărbat a fost transportat la Urgenţe după ce şi-a fracturat piciorul din cauza unei cruci care i-a căzut peste gambe.

Cimitirul Red s-a dovedit neâncăpător pentrul mulţimea de lume adunată, iar lacrimile şi bocetele nu au contenit timp de mai bine de trei ore, cât a durat înmormântarea.

Cele şapte maşini care au transportat morţii au aşteptat minute bune, până când sicriele erau luate ca pe bandă rulantă la groapă.

Momentul despărţirii de cei dragi a fost unul cumplit. Femei şi bărbaţi în toată puterea cuvântului îşi smulgeau părul din cap, în timp ce copiii, unii de vârsta celor care au murit, abia dacă înţelegeau ce se întâmplă.

Câteva zile, Oneştiul a fost în doliu. Oneştenii şi-au jelit morţii, au adunat fiecare cât a putut ca să ajute familiile, apoi au ieşit cu toţii în stradă, să-i conducă pe ultimul drum pe unii pe care, poate, nici măcar nu-i cunoşteau.

Tragedia în care şi-au pierdut viaţa 13 persoane, toate din Oneşti, s-a petrecut joi dimineaţa, în jurul orei 4,00, la intrarea în municipiul Bârlad. Silviu Lucian Cucu, de 25 de ani, aflat la volanul autoutilitarei BC 04 FTI, în care se mai aflau alţi 16 oneşteni, nu a respectat semnificaţia indicatorului "Cedează Trecerea", şi a intrat în coliziune cu un autocar înmatriculat în Republica Moldova, ce transporta 29 de călători în Italia. Impactul a fost nimicitor.

Autoutilitara a fost târâtă câteva sute de metri, iar majoritatea oneştenilor nu a avut nici o şansă. Din cei 17 pasageri, 12 au murit pe loc, un copil la spital, iar ceilalţi au fost transportaţi în stare foarte gravă la spitalul din Bârlad.

Cei 17 au plecat din Oneşti în jurul orei două noaptea şi se pregăteau să ajungă la o partidă de pescuit la un iaz din judeţul Vaslui. Toţi au fost înghesuiţi în autoutilitara ce nu era prevăzută decât cu trei scaune, şi care nu era destinată transportului de persoane.

domeniu: 
categorie: