Proteste la UBB Cluj

Introducerea unor noi reglementări de muncă la Universitatea Babeş-Bolyai naşte scrisori deschise trimise pe Internet. O serie de profesori de la Universitatea Babeş-Bolyai îi acuză, sub protecţia anonimatului, pe unii dintre membrii conducerii acestei universităţi, de incompatibilitate. Protestatarii spun că şapte persoane din conducerea universităţii ar încălca o prevedere care interzice membrilor conducerii universităţii să fie în acelaşi timp şi şefi de catedră. Printrei cei vizaţi de protest se numără rectorul Nicolae Bocşan sau vicepreşedintele Consiliului Academic Istvan Szamoskozy.

Purtătorul de cuvânt al Universităţii Babeş-Bolyai, istoricul Ovidiu Pecican, spune că în virtutea autonomiei universitare, prin Charta universităţii clujene, se permite cumularea funcţiilor administrative de conducere cu cea de şef de catedră, pentru că ultima este considerată drept funcţie ştiinţifică, nu administrativă.

El a menţionat că toţi cei care cumulează funcţii primesc un singur salariu.
Protestul profesorilor vine după ce conducerea universităţii clujene a cerut cadrelor didactice care au norma de bază la Universitatea Babeş-Bolyai şi deţin funcţii de conducere la alte universităţi să opteze pentru una dintre cele două posturi.

domeniu: 
categorie: