3 mai 2024

Dragoș Damian: Vaccinarea ar putea deveni, indirect, obligatorie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dragoș Damian, directorul executiv al unei mari companii farmaceutice din țară, crede că vaccinarea va deveni obligatorie, în mod indirect, în perioada următoare; iar asta pentru că, potrivit lui, instituții publice și companii private vor interzice accesul la anumite servicii persoanelor care nu sunt vaccinate.

Acesta consideră că oamenii vor avea de ales între a se vaccina sau a prezenta repetate teste anti-Covid, lucru care îi va pune la cheltuială. Directorul companiei farmaceutice spune și că vaccinarea este convenabilă acum, pentru că este gratuită.

Dragoș Damian, directorul unei mari companii farmaceutice din țară și președintele Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România, crede că în viitorul apropiat liniile aeriene, hotelurile și chiar unele instituții publice ar putea să solicite confirmarea vaccinării anti-Covid19 pentru anumite servicii.

Dragoș Damian spune că această condiționare a accesului la anumite servicii poate fi considerată un act de discriminare, dar că vaccinarea este singura soluție în acest moment.

Președintele Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România a propus anterior că patronii companiilor să-și recompenseze angajații care se vaccinează.

Dragoș Damian spune că această sumă ar trebui să fie deductibilă până la un anumit nivel, astfel încât și statul să contribuie la sistemul de recompense.